Kaffebønner

Jeg var så utrolig heldig, at min søde dejlige kæreste gav mig denne espressomaskine (Siemens espressomaskine eq5) i julegave sidste år. Jeg har været rigtig glad for den og har brygget mange dejlige kopper kaffe på den. Det kan være en jungle af umalede kaffebønner at finde lige den type bønner, som jeg synes smager, som jeg gerne vil have en kop kaffe skal smage. Derfor tænkte jeg, at jeg ville skrive lidt om, hvilken kaffe jeg har brugt, hvilken type kaffe og i hvilken styrke jeg har har brygget kaffen.
På den måde, vil jeg med tiden, få et slags kartotek over kaffebønner, typer af kaffe og styrken på kaffen, så jeg lige præcis ved, at på min maskine er diverse kaffebønner rigtig gode.Det er helt tilfældige typer af kaffebønner, som jeg vil afprøve, og jeg bliver ikke sponsoreret af kaffefirmaer eller butikker, for at fortælle om deres kaffe eller for den sags skyld Siemens. Jeg gør dette udelukkende fordi, jeg synes der findes så meget forskelligt kaffe, som ikke smager ens selvom styrken eller kaffetypen er den samme.
Jeg håber, at I kan gøre brug af mit kartotek, når det bliver lidt mere omfattende, og måske kan bruge det i den type maskine som I har.

Disse kaffebønner er købt i Citti i Tyskland. Jeg kværner bønnerne på mellem indstilling.
Til en café crème - normal styrke. Jeg mælk i kaffen efter brygning. På den måde er kaffen mild og har en rigtig dejlig og behagelig smag. Hvis der ikke er mælk i, synes jeg den er lidt for  kraftig for min smag. Jeg har aldrig været til sort kaffe, så det er nok derfor, at jeg synes den er bedst med mælk.

Dem jeg kender der er vant til at drikke sort kaffe, så synes de den smager rigtig dejlig. Normal styrke.

Til en café macchiato - normal eller stærk styrke - den bliver brygget med lækkert og blødt mælkeskum. Den kan sagtens drikkes ved stærk styrke og med det lækre mælkskum, så mildnes smagen.

Alt i alt en rigtig dejlig kop kaffe.Kommentarer