Hindbærsnitter ( Mette Blomsterberg - det søde liv )

Faktisk er jeg kommet lidt bagud med, at lægge nogle opskrifter ind på bloggen - men med en konfirmation i familien, så måtte mine indlæg, altså træde lidt i baggrunden - jeg beklager, men det går nok alligevel. Burde jo have bagt hveder i onsdags, men det blev det ikke til, og hvad det blev til istedet for, kommer der et indlæg om lidt senere.
Idag handler det nemlig om hindbærsnitter og dem lavede jeg da min kæreste, naboen og min far var taget på vandet for, at fiske. Jeg ville da lige overraske dem, med lidt hyggeligt hjemmebag og de blev også rigtig glade - i første omgang mest naboen og min far - og min kæreste måtte nøjes med lidt endestykker - dem nød han.
Iaften skal vi ned til nogle gode venner og grille, så tager jeg lidt hjemmebag med til kaffen. Skriver opskriften, som jeg lavede den og det antal jeg fik ud af det, efter alle billederne.

Hindbærsnitter ( Mette Blomsterberg - det søde liv )Her er alle ingredienserne til hindbærsnitterne.... mangler bare lige den ½ deciliter vand - ups....Så er dejen samlet og klar til, at komme ind på den kolde hylde i køleskabet....i ca ½ timeNu er dejen rullet ud i 2 ret ens plader....De er lige blevet rettet en smule til - jeg synes ikke det gør noget de ikke er fuldstændig identiske.... det er jo hjemmebagt og rustikt....
Skar nogle små riller i den ubagte dej, for at den ikke skulle hæve op - og det bagte resultat er dette.... ved ikke lige hvorfor hullerne er blevet så store....Hindbærmarmeladen, burde jo have været hjemmelavet, men det havde jeg ikke mere af, så hindbærsnitterne, bliver lagt sammen med den købte slags....Nu begynder kagen, at give sig til kende, men der mangler vist lige noget væsentligt....De skal jo skæres ud og der blev da 8 flotte stykker og så et par endestykker, som blev prøvesmagt og uhmmm, det var godt....Så mangle vi da vist bare kaffen eller noget....

Hindbærsnitter ( Mette Blomsterberg - det søde liv )

8 stk.

Dejen:
1 vanillestang
70 g flormelis
150 g stuetempereret smør
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ dl vand

Fyld:
250 g god kvalitet hindbærmarmelade

Glasur:
flormelis og vand

Drys:
Farvede sukkerkugler eller krymmel

- Vanillestangen flækkes på den lange led og vanillekornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene og 1 spsk fuld, mases sammen med en lille palet på bordet, således at kornene skilles ad. Vanillesukker, den resterende flormelis, stuetempereret smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen. Tilsidst tilsæt vandet og ælt dejen smidig og glat.
Dejen stilles i køleskabet ½ time, før udrulning. Den kolde dej trilles til en tyk lang pølse. Form pølsen i rigeligt mel til ét rektangel ca. 20 x 30 cm. Det udrullede rektangel skæres i 2 stk reelle strimler ca. 8 x 27 cm. Vigtigt de er nøjagtig ens. De 2 ens strimler bages på bagepapir 10 - 12 minutter ved 200 grader. Det er ok, at strimlerne virker ''halvbagte''. Afkøles og sammenlægges med hindbærmarmeladen. Toppen stryges med tyk glasur og drysses straks med sukkerkuglerne. Udskær til ''snitter'' med en skarp kniv.

Velbekomme....

Kommentarer

 1. Hvor er de blevet fine :-) Jeg er desværre ikke rigtig til hindbærsnitter, som jeg synes er alt for søde pga. glasuren - som jeg jo ikke er så gode venner med. Men flotte, det er de......

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Tak for det :D ja de blev da ret fine, synes jeg også selv - men jo de er søde, så det er heller ikke nogle jeg spiser ret tit, netop af samme grund - men med et stort glas iskoldt mælk, så går det hi hi hi.... :D

  Knus Rikke

  SvarSlet

Send en kommentar