Kanelsnegle og rosinboller ( Krudtugler og kanelsnegle af Sif Orellana )

Søndagen og i det heletaget weekenden, var nærmest i bagværketstegn, da der blev bagt noget både lørdag og søndag - det er så hyggeligt. Søndag fik vi besøg af mine forældre og kærestens mor, så jeg bagte rosinboller og kanelsnegle - begge dele taget fra bogen, Krudtugler og kanelsnegle af Sif Orellana. Først er der kanelsneglene og så kommer rosinbollerne. Har lavet lidt justeringer i opskrifterne, så jeg skriver hvordan jeg lavede kanelsneglene og rosinbollerne, efter alle billederne.


Her er alle ingredienserne til kanelsneglene....Dejen er nu blandet og skal hæve lidt....Imens har jeg lavet fyldet til kanelsneglene....Dejen er hævet fint og skal nu rulles ud....Fyldet bliver fordelt på den udrullede dej....Fyldet er fordelt....Der er strøget kanelsukker på....Rulles som en roulade og skæres i skiver....Så er kanelsneglene klar til, at blive bagt....Enden har jeg stukket ind under kanelsneglen....Færdigbagte....Anrettede og klar til, at spise med chokoladeglasur....

Kanelsnegle ( Krudtugler og kanelsnegle af Sif Orellana )

ca. 25 stk

6 spsk vand
50 g gær
3 dl mælk
50 g flydende smør
ca 9 dl mel
1 tsk salt
3 spsk sukker
1 stor tsk kardemomme

Fyld

smør
marcipan - en halv gang mere, end mængden af smør
kanelsukker

Pynt

Glasur af vand, flormelis og evt kakao

-Gæren opløses i det lunede vand - lun mælken og det flydende smør og tilsæt det gærblandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Jeg lod dejen hæve ca 1 time. Jeg æltede dejen og rullede den ud i en stor firkant, men lidt aflang.
Smør og marcipan blandes sammen, det er nok nemmest med en gaffel. Fyldet fordeles i klatter, på dejen, så er det lidt nemmere, at smøre ud. Når det er smurt ud, drysses kanelsukker på. Det hele rulles sammen, som en roulade, og skæres i ca 2 cm tykke skiver. Skiverne lægges på en bagepapir beklædet bageplade. Enderne på sneglene, lægger jeg altid lige ind under selve ''sneglen'', som på den måde bliver holdt på plads. Lad kanelsneglene efterhæve, men ovnen varmes op.
Ovnen varmes op til 225 grader varmluft - jeg havde 2 plader - og kanelsneglene kommer i ovnen i ca 12-15 minutter - hold godt øje med dem, hvis du giver dem længere tid, de skal være flotte gyldne, men gennembagte.
Lad kanelsneglene køle af på en bagerist og pynt dem med glasur - de er rigtig gode lune, men også kolde.

Rosinboller.
Jeg har også her ændret lidt på opskriften, så jeg skriver den, som jeg lavede dem efter alle billederne. Her er alle ingredienserne til rosinbollerne....Dejen er blandet og klar til, at hæve....Dejen er hævet fint og skal nu bare laves om til boller....Penslede og klar til, at komme i ovnen....Uhmmm det duftede i hele huset....Klar til, at komme på bordet....

Jeg har brugt opskriften fra gulerodsbollerne, som grundopskrift for rosinbollerne fra samme bog - Krudtugler og kanelsnegle af Sif Orellana.

Rosinboller ( Krudtugler og kanelsnegle af Sif Orellana )

17 stk.

50g flydende smør
4 dl mælk
1 dl A38
50g gær
2 tsk groft salt
3 spsk sukker
2 tsk kardemomme
et par gode håndfulde jumborosiner - alt efter smag
800g hvedemel - måske lidt mere eller mindre alt efter hvor våd blandingen er.

-Bland det flydende smør med den lunede mælk og A38 - rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, men lad melet komme i gradvis, så dejen ikke bliver for tør. Ælt dejen godt og stil den til hævning ved stuetemperatur i 1 time. Del dejen til boller og lad dem efterhæve, på en bageplade beklædt med bagepapir, i 20 minutter. Pensl med æg og bag midt i ovnen ved 200 grader i ca 12-15 minutter.

Velbekomme....

Kommentarer