Napoleonshatte ( Mette Blomsterberg - det søde liv )

Jeg må vist hellere få startet på mit, før St. Bededags, indlæg.
Min kæreste, naboen og min far, skulle jo ud og fiske, det ved I jo allerede, hvis I har læst dette indlæg. Jeg spurgte min kæreste, om der ikke var noget jeg skulle bage til dem - og det var der.... Napoleonshatte, og så gik jeg igang. De varme hveder måtte, desværre træde lidt i baggrunden, i år.... faktisk så meget, at de slet ikke blev bagt.... hmmm, men der er jo heldigvis St. Bededag til næste år igen og de varme hveder, kan jo heldigvis bages alle ugens dage.
Jeg er vild med det, som Mette Blomsterberg laver af lækkerier og derfor blev det da også hendes opskrift, jeg brugte til disse Napoleonshatte.
Jeg skriver opskriften, som jeg lavede dem, da jeg har lavet dem lidt anderledes - efter alle billederne....

Napoleonshatte ( Mette Blomsterberg - det søde liv )Her er alle ingredienserne til Napoleonshattene....Dejen er nu samlet og klar til, at komme ind på hylden i det kolde køleskab....Dejen er rullet ud og udstukket i cirkler på 11 cm i dia....Her er alle ingredienserne til kransekage fyldet....


Fyldet er blandet og klar til, at blive delt op, så der kommer lige meget i hver kage....Så skulle de være klar til, at blive trillet til kugler....Nu er kagerne næsten klar, de skal bare lige formes - skal det være den traditionelle, som jeg altid er lidt uvenner med eller en anden udgave, som min med-madblogger, Newyorkerbyheart, har lavet her, som er mere aflange og i den rigtige napoleonshatsfacon.... jeg prøver igen, den traditionelle form....Det skulle minsandten vise sig, at gå meget bedre en nogensinde før - succes....Buerne er fladet helt ud under bagningen, så nu ligger de plant med bordet, som de jo skal....

Så skal chokoladen bare smeltes, og så er napoleonshattene klar, til det søde overtræk....Uhmmm.... det ser nu ganske indbydende ud - hvornår må de smages....Det færdige resultat - og de vagte glæde, både hos de gæster der var i huset den aften og på fisketuren om lørdagen....

Napoleonshatte ( Mette Blomsterberg - det søde liv )

11 stk.

Dejen:
300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g stuetempereret smør
1 æg

Kransekagemassen:
250 g ren rå marcipan
100 g sukker
1 pasteuriseret æggehvide ( 30 g )

Pynt:
Smeltet chokolade

Dejen:
Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej. Dejen stilles koldt i ½ time.

Kransekagemasse: Sukker og æggehvide røres sammen. Lad det trække i ca. 1 time, for at få opløst sukkeret - jeg synes ikke, at sukkeret var opløst, selvom det havde stået den time. ''Sukkerhviden'' æltes ind i marcipanen, lidt efter lidt til massen er ensartet.

- Mørdejen rulles ud i ca 3-4 mm tykkelse og udstikkes til 11 cirkler med en diameter på 11 cm. Bliv ved til al dejen er brugt op. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel kransekagemassen i 11 lige store portioner, så er det nemmere, at trille dem til lige store kugler. Tag en smule vand på hænderne, så hænger kransekagemassen ikke i - anvend aldrig mel til dette formål.
Fold nu dejen op omkring kransekagekuglerne, med et tryk 3 steder - brug venstre hånds pege- og tommelfinger og højre hånds pegefinger.
Bages ved 200 grader i ½ time - hold øje med farven på ''hattene''  - disse ''hatte'' er større end dem, som Mette Blomsterberg laver, derfor er der stor forskel på den tid, som hendes og mine ''hatte'' skal have. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle helt. Stilles i køleskab, indtil de skal dyppes i chokolade.
Napoleonshattene kan opbevares i tætsluttende beholder på køl i ca 3 dage og i fryseren i op til 3 uger.

Hvis du ønsker mørdejen lidt sødere, så brug almindeligt sukker i stedet for flormelis, da dette ikke søder så meget.

Velbekomme....

Kommentarer

 1. De er da godt nok blevet fine :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hejsa Birthe,

  Jo tak skal du have - ja de blev faktisk ret fine, selvom jeg ikke er god til denne form, men tror jeg har fået styr på den nu....

  Knus Rikke

  SvarSlet
 3. Hej Rikke. Kom lige forbi da jeg ledte efter opskrifter og synes det var dig ( selvom jeg ik lige har mødt dig før) disse ser virkelig lækre ud :) dem vil jeg prøve at lave og så håbe på at de bliver ligeså flotte :) Hej fra rebekka ( christina's veninde, altså din genbo Christina)

  SvarSlet
 4. Hej Fru Hønemor,

  Jeg er helt sikker på, at du får nogle rigtig lækre Napoleonshatte, og de smager jo fantastisk uanset hvordan de ser ud.... de skal nok blive spist, rub og stub :D
  Jeg har også lige tjekket din blog ud og jeg elsker jo at være kreativ, oveni at bage osv, det er bare ikke altid, at tiden er dertil. Har også tilmeldt mig din blog, den ser fin ud :D

  Vi ses nok en dag :D

  Hej fra Rikke og velkommen til min blog, håber du kan finde lidt indspiration :D

  SvarSlet

Send en kommentar