Pasta med blomkål ( Lene Hanson )

Ville egentlig have bagt grøntsagsgifler, men opdagede til min store overraskelse, at jeg var løbet tør for grahamsmel, hmmm det er ellers sjældent det sker, men så måtte jeg finde på noget andet og det blev til denne ret - Pasta med blomkål ( Lene Hanson ) jeg tilføjede dog en stegt svinemørbrad, tomatsalat og hvidløgsdressing, som tilbehør, og det med kødet, synes kæresten var en rigtig god idé.

Efter alle billederne, skriver jeg opskriften, som jeg lavede den incl. kød, tomatsalat og hvidløgsdressing....


Her er alle ingredienserne til Pasta med blomkål - kødet og tomatsalaten kommer senere....Blomkålen er skåret i fine buketter, og ingefær, citronskal er revet fint og hvidløget er presset og jeg har brugt persille i stedet for brøndkarse....Blomkål og citronskal, har gjort hvidløg og ingefær selskab i den varme gryde....


Pastaen kommes i og skal lige varmes igennem, så er retten færdig....En svinemørbrad steges på panden....Lavede en hurtig tomatsalat....Den færdige ret....

Pasta med blomkål ( Lene Hanson )

4 personer
300 g fuldkornspasta
4 spsk olivenolie
400 g blomkål
4 fed hvidløg
1 cm ingefær
1 spsk revet citronskal ( jeg brugt en almindelig citron og vaskede den godt )
1 spsk soyasauce
2 spsk groft hakket persille ( kunne ikke få brøndkarse )
1 tsk almindelig salt ( har ikke urtesalt,  men skal da have lavet noget )
2 spsk pesto

- Kog pastaen efter anvisningen på pakken i letsaltet vand tilsat 2 tsk olivenolie. Hæld vandet fra, skyl pastaen med koldt vand og lad den dryppe godt af. Skær blomkålen i små buketter og stokken i ganske så stykker. Pres hvidløgsfeddene og riv ingefæren fint, svits begge dele i olivenolien i en gryde og tilsæt revet citronskal og blomkål. Svits det hele et par minutter og vend så pastaen i sammen med soyasauce, brøndkarse ( jeg brugte persille ), salt og pesto. Lad pastaen blive gennemvarm, rør ofte, så det ikke brænder på. Server gerne retten sammen med en skål blandet salat ( jeg lavede tomatsalat ).

Tomatsalat:
3 tomater i skiver eller skåret i tern
finthakket rødløg
persille
1 fed presset hvidløg
salt

- Tomatskiverne anrettes på tallerken/fad, drys med salt, finhakket hvidløg og bland det med let hånd og pynt med persille.

Hvidløgsdressing:
Ylette
1 fed presset hvidløg
salt og peber

- Det hele blandes og smages til med salt og peber. Dressingen har godt af, at trække inden servering.


Panden:
1 svinemørbrad
Allround krydderi
olie

- Puds svinemørbraden af og smør den ind i olie - drys med allround krydderi. Steges på panden eller grilles.

Kødet, tomatsalaten anrettes sammen med pastaen og en dressing af ylette, presset hvidløg, salt og peber.

Det virker overvældende med al den hvidløg. De 4 fed der er i retten, er ikke gennemtrængende i smagen, da pastaen kan tage en del krydderi. Jeg havde dog undladt hvidløg i tomatsalaten, da der også er hvidløg i dressingen. Det havde et fint samspil og det var ikke for stærkt af hvidløg.
Hvis retten udelukkende skulle være serveret med en blandet salat, så ved jeg ikke helt om 4 personer, ville være blevet mætte, så vi var glade for, at kødet var med.

Velbekomme....


Kommentarer