Rabarberchutney med lakrids ( Camilla Plum - mad der holder )

Jeg fik et kilo lækre rabarber, af min mor, fra deres have - det var jo en skøn gave i sig selv. Der var ikke helt nok til, at kunne lave en stor portion rabarbersaft og jeg fandt så, en spændende opskrift på Rabarberchutney med lakrids, som Camilla Plum, har lavet i en af hendes utallige programmer. Jeg har reduceret opskriften, da jeg kun havde 1 kg rabarber og ikke 2 kg, som der står i opskriften - skriver opskriften, som jeg lavede den.


Her er alle ingredienserne til Rabarberchutney med lakrids....Alle ingredienserne er nu blandet og klar til, at komme i ovnen og det dufter bare rigtig godt....Så er chutneyen færdig.... og duften fylder hele huset uhmmmm.... og imens det har simret i ovnen, så er glassene rengjorte og skoldede og klar til, at blive fyldte....Der blev til ca 2½ glas med lækkert rabarberchutney med lakrids og det smager rigtig lækkert.

Rabarberchutney med lakrids ( Camilla Plum )

1 kg rabarber
300 g sukker
1 dl æbleeddike
1 kanel stang
½ spsk. stødt koriander ( havde ikke hele korianderfrø )
5 kardemommekapsler, let knuste
½ spsk. stødt spidskommen ( havde ikke hele spidskommen )
1 laurbærblad
2 spsk. skåret lakridsrod
3 små tørrede chili
1 hel muskatnød
2½ snack peber
1 spsk. sennepsfrø

- Kom det hele i en bradepande, vend godt rundt og stil det i ovnen ved 175 grader ( midt i ovnen ). Her skal det stå og koge ind, mens man holder øje med, at det ikke branker. Det tager mindst 1 time. Hvis det begynder, at branke lægger man sølvpapir over, men kun løst.

Smag til efter 30 minutter med sukker/eddike ( jeg havde tilsat det hele fra start ), hvis rabarberne er meget sure, skal man måske tilsætte mere sukker.

Kom chutneyen på glas der er pasteuriseret ved 150 grader i ovnen, i en halv time. Lågene skoldes i kogende vand, umiddelbart inden de sættes på ( jeg skyllede de rengjorte og skoldede glas med lidt atamon).

Kan anvendes til hverdagsmaden, frikadeller, stegt kylling, ost, til al krydret mad og al mad med karry.

Rigtig god fornøjelse - det dufter så skønt....

Kommentarer

 1. Uhm, rabarber med lakrids, det lyder ret så tiltalende :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hejsa Birthe,

  Ja, jeg synes også det lød ret interessant, og ville derfor afprøve den - men synes også lidt, at lakrids i mad er lidt specielt ( lidt ligesom lakrids-is... ikke min favorit ). Smagen er rigtig god, og synes ikke umiddelbart, at det smager af lakrids, men den giver nok smag alligevel.

  Rigtig god dag....

  Knus Rikke

  SvarSlet
 3. Det lyder jo så lækkert! Jeg har ikke prøvet lakrids og rabarber sammen før - det må være meget snart det skal afprøves :-)

  SvarSlet
 4. Hejsa NamNam,

  Dejligt, med endnu en læser på bloggen - du skal være hjertelig velkommen.

  Det lyder nemlig rigtig lækkert, men jeg var også en smule skeptisk overfor lakridsen, men smagen er ikke gennemtrængende - men den smager virkelig godt.


  Knus Rikke

  SvarSlet

Send en kommentar