Røsvinsmarinerede skinkesteaks med hjemmelavet rabarberchutney og økologisk perlebyg.

Imens kæresten badede vores lille søn, tog jeg hånd om aftensmaden og det blev til denne ret. Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den efter alle billederne.


Perlebyggen skal have selskab, af dampede løg og knust hvidløg....Perlebyggen tilsættes....Bouillonen tilsættes og så skal det simre....Imens perlebyggen simre, så venter kødet på, at blive stegt på panden....Med halverede tomater, og hvidløg, steges kødet....Retten, som den tog sig ud i går aftes - uhmmmm....

Rødvinsmarinerede skinkesteaks med hjemmelavet rabarberchutney og økologisk perlebyg.

Perlebyg til 4 personer:
3 dl skyllede perler
½ liter vand eller oksebouillon ( jeg brugte en terning )
1 fint hakket løg
1 fed knust hvidløg
lidt salt

- Løget dampes i smørret i en gryde, sammen med det knuste hvidløgsfed og perlerne kommes ved. Vand/bouillon tilsættes, og perlerne koges derefter ved svag varme i 20 minutter, til de er møre. Væden skal nu gerne være dampet af, men er der overskyende væde ved, sies den fra. De kogte perler smages til med lidt fint salt og er herefter klar til videre tilberedning.

Panden:
rødvinsmarinerede skinkesteaks
halverede tomater
1 fed hvidløg
smør til stegning

- Smørret bruser af på panden, sammen med 1 fed knust hvidløg,  kødet steges på begge sider, sammen med halverede tomater.

Perlebyg og kødet anrettes og serveres med den hjemmelavede rabarberchutney og en lille stilk persille.

På trods af, at der var ialt 2 fed hvidløg i retten, så smagte det ikke gennemtrængende og den hjemmelavede rabarberchutney, passede fint til det stegte kød.

Velbekomme....

Kommentarer