Festkager - dem jeg har lavet indtil nu

Jeg har i denne uge lavet en lagkage til en 18 års fødselsdag, og den blev rigtig fin, men inden jeg viser, hvordan jeg lavede den, og hvordan den kom til, at se ud vil jeg vise Jer, hvilke kager jeg har lavet indtil nu. Kagen med fremgangsmåde, regner jeg med kommer på bloggen imorgen, der er en del billeder der skal hentes og gøres klar til, at blive lagt ud og gerne i den rigtige rækkefølge.Min første kage, blev lavet til min fars fødselsdag - han blev overrasket og meget glad for kagen....Her er kagen set fra siden....
Min anden kage, blev lavet til min kærestes fødselsdag, flaget blev lidt mislykket, men den smagte godt alligevel....
Min tredje kage, blev lavet til samme fødselsdag for min kæreste....
Min 4. kage, blev lavet til min kærestes drenges fødselsdage, som vi slog sammen til den samme dag - de blev henholdsvis 16 år og 19 år den dag....
Min 5. kage, blev lavet til vores lidt-længere-henne-af-vejen-bo´s søn, som blev student. Det hele er lagkage også huen - den vagte begejstring, og havde taget mig ca 20 timer at lave. Det var en hård omgang, at stå mere end højgravid og lave den, men jeg var rigtig glad for, at den blev så flot....
Min 6. kage, blev lavet i forbindelse med vores søns barnedåb, den betød rigtig meget for mig, at lave - det skulle være helt rigtigt det hele og det blev den og smagte såååå godt. Det var en rigtig dejlig og minderig dag.Her er kagen set lidt fra siden - barneskoen er modelleret i hånden....
Min 7.  kage, blev lavet i anledning af min egen fødselsdag, og ud fra kagens motiv at dømme, ja så er det rigtig gættet, at jeg har fødselsdag i December måned præcis 14 dage før jul og hvor er det bare en skøn tid. Jeg elsker jul, så det er bare et kæmpe plus i min kalender, at min fødselsdag også ligger i December måned - en lille hilsen og tak til mine forældre for god planlægning....Kagen set lidt fra siden....
Min 8. kage, blev lavet til min kærestes nevøs 30 års fødselsdag, jeg fik frie tøjler til projektet og resultatet taler for sig selv. Han blev meget glad og hans kommentar var: ikke for store og ikke for små.... he he he. Mændene og endda nogle af pigerne, skulle lige have et par billeder, af kagen inden, der blev taget hul på den. Kagen vejede ca. 10,5 kg, og der var rigeligt til alle gæsterne, også hvis de var kommet dagen efter og dagen efter igen.
Min 9. kage, blev lavet til min kærestes fødselsdag i år - den er ikke helt så prangende, som den ovenstående, men den smagte mindst ligeså godt, så helt galt har det ikke været....Kagen set lidt fra siden....
Min 10. kage, blev lavet til en 18 års fødselsdag og fødselaren, hun har rigtig glad for en....
Min 11. kage, blev lavet til en fælles fødselsdag for min kærestes drenges fødselsdage - de blev henholdsvis 17 år og 20 år ( slog deres fødselsdage sammen ) - pynten er ikke så flot skrevet, da tiden var knap....Kagen set lidt fra siden....
Min 12. kage, den gik til mine kolleger på arbejdet - gik på ferie i fredags, men ventede med at give kage til mandag, da jeg var den eneste der gik på ferie til denne uge. Sådan blev kagen og den blev vel modtaget og alle var begrejstrede, så det var en succes - dejligt....En af de små detaljer på kagen....


Min 13. kage blev lavet til min lille dreng, Mads-Emils 1 års fødselsdag og der skulle jo helt sikkert et badekar på, da han bare er helt så tosset med, at komme i bad, så han kan sidde og plaske i alle boblerne og hygge sig....
Kagen set fra oven....


Her er kagen set lidt fra siden, så det lille fødselsdagsbarn kan ses....Kagen på fødselsdagsbordet, med et fint lys i badekarret....Og kagen, da der var taget ''hul'' på den, til alle gæsternes fornøjelse, der var farvede kagebunde i, så den var lidt festlig at se på - en rigtig dejlig og en stor dag....
Min 14. kage blev lavet til min kærestes 20 års jubilæum, i det firma han arbejder - den vagte stor begejstring og blev næsten spist op - dejligt. Den var lavet af lyse kagebunde, hindbærmousse og snickerscreme....
Min 15. kage, blev lavet til min kolleger på arbejdet i anledning af min fødselsdag. Det er lyse kagebunde, hindbærmousse og chokoladeskildpadde fyld. Den var rigtig god.Her er et lille nærbillede af kagen og pynten....
Min 16. kage, blev lavet i anledning af min kollegas kærestes fødselsdag og da de samtidig lige har købt hus, så skulle det være en kombineret fødselsdags- og huskøbs-kage, hvis der er noget der hedder det ;-)


Kagen er lavet med lyse kagebunde, hindbærmousse og chokolade skildpaddecreme, pyntet med MMF og RI ( marshmellowfondant og royal icing )

Min 17. kage, skulle laves til en kollegas datters fødselsdag og Pippi var temaet. Kagen er lavet af lyse bunde, chokolade skildpaddefyld og hindbærmousse.


Billedet vender lidt forkert og jeg kan ikke vende det.. øv øv, men kagen er pyntet med MMF og de farvede M&M´s er sat fast med royal icing og det er da festligt ud.

Min 18. kage blev lave til en konfirmation. Kagen er lavet af lyse bunde og med hindbærmousse og skildpaddecreme.Håber I har nydt den lille kage tur og blevet enten inspireret eller kagesultne, måske endda blevet ramt af begge dele, hvilket heller ikke er det værste, at blive ramt af....

Velbekomme....

Kommentarer

 1. Hold da op, hvor er de fine!!! :-)

  Måske jeg skulle have dig til at lave en kage når jeg fylder 40 senere i år :-D

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hejsa Birthe,

  Tak skal du have :D Vi kan sagtens finde ud af noget det er helt sikkert, du siger bare til :D Hvornår fylder du år?

  Knus Rikke

  SvarSlet
 3. 13. aug... og det var altså bare en joke ;-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 4. Hejsa Birthe,

  Helt ok, men sig bare til, hvis du ombestemmer dig :D

  Knus Rikke

  SvarSlet

Send en kommentar