Festkager - fondant af skumfiduser og opsmøring af kage

Lagkagen har stået i køleskabet, natten over og hygget sig med fyldt mellem lagene, nu er det tid til, at den skal smøres op og der skal laves fondant af skumfiduser. Jeg skriver opskriften på fondanten, som jeg lavede den, efter alle billederne.


Her er alle ingredienserne til fondanten....Skumfiduserne kommes i en skål med vand og olie....Let smeltet efter en tur i mikroovnen....Røres sammen til en ensartet masse....Kommes i min Kitchen Aid med flormelis....En meget lille smule pink pastafarve tilsættes....Der røres med køkkenmaskinen, så farven røres godt ud....Fondanten æltes færdig med flormelis og kartoffelmel på bordet....En dejagtig konsistens og klar til udrulning....Super flot resultat, glat og silkeblødt....Lidt fondantmasse, fordelt i 2 skåle, da jeg skal bruge 2 farver mere....Fremgangsmåden er den samme, som den pinkfarvede, her er der bare brugt sort og rød pastafarve....


Opskriften på fondant er tage fra denne side.

Portionen er x 4, til denne størrelse kage.

60 stk skumfiduser ( dem fra Netto er bedst, ellers dem der kan grilles )
8 spsk. vand
4 spsk. smagsneutral olie
flormelis efter behov

-Skumfiduser, vand og olie komme i en plastik skål, der kan gå i mikroovnen, og varmes indtil skumfiduserne er smeltet ( omrøres hver 30 sekund ), det må endelig ikke bullerkoge og så er det bare, at tilsætte flormelis lidt af gangen. Jeg hælder blandingen over i skålen til min Kitchen Aid, tilsætter meget lidt pastafarve,og tilsætter flormelis. Det er svært helt at sige hvormeget flormelis, der skal i, men det skal mere til end man lige regner med og tilsidst skal du ælte det i hånden, så har du bedre føling med det. Det skal føles fast, og ikke for blød, mere som modellervoks i konsistensen.
Jeg drysser maizenamel eller kartoffelmel på bordet, når det skal rulles ud. Sørg heletiden for, at det ikke klistrer fast i bordet, ved at lave små cirkelbevægelser med fondanten, så du heletiden har føling med det.
Opbevar det i en pose til det skal bruges, så det ikke tørrer ud. Lægger du det i køleskab, så skal det lige have en kort tur i mikroovnen inden brug, så du igen kan ælte det.

Kagen skal smøres op.Kagen er blevet befriet, fra sin form, og er nu klar til opsmøring....Smurt op og klar til, at blive betrukket. Jeg brugte noget af skildpaddecremen, der var tilovers....

Kagen står allerede på det serveringsfad eller underlag, som det skal serveres på, og skal nu smøres op. Langt de fleste bruger nutellasmørcreme, til at smøre op med, og det gør jeg som regel også, men da der var noget skildpaddecreme tilbage, så brugte jeg det.
Brug en god spartel. Først rettes kanterne af, ved at køre spartlen langs siden på kagen, så det overskydende, trækkes af. Det kan bruges til, at fylde ''hullerne'' i kagen op med, og det er også det opsmøringen går ud på, at fylde ''huller'' ud og glatte overfladen, så fondanten ligger flot og plan på kagen.

I næste indlæg skal kagen pyntes og dekoreres, med fondanten og Royla Icing ( RI )

Velbekomme....

Kommentarer