Festkager - kagebunde

Som lovet, så lægger jeg fremgangsmåden på kagen ind på bloggen, men det bliver i små bidder, så jeg starter ud med kagebundene. Jeg skriver opskriften på kagebundene, som jeg lavede dem, efter alle billederne.


Her er alle ingredienserne til kagebundene....Det hele blandes i en skål og sørg for, at alle klumper er rørt ud....Dejen bliver målt op og hældt i en bradepande, foret med bagepapir....Selvom dejen er ret flydende, så skal den lige fordeles i bradepanden....Færdigbagt, brun og svampet....Kagebunden er kølet helt af og afventer, hvad der videre skal ske....

Den oprindelige opskrift er taget fra denne side , og den hedder Rikkes chokoladekage uden æg, jeg har ikke lagt navn til den, men jeg bruger den altid.

Kagebunde

1½ portion til 3 kagebunde.

900 g mel
900 g sukker
1½ liter kærnemælk
2 spsk. Natron
3 spsk vanillesukker
4½ dl olie

-Det hele blandes.
Der skal bruges 1½ portion, da der ellers ikke er nok til bradepanden, og der er også en rest, som der kan laves muffins af. Jeg måler 8 dl op til en bradepande på 38 x 35 cm, som glattes ud og bages i 12 minutter ved 200 grader. Læg bagepapir i bunden af bradepanden, inden dejen hældes i, så er bunden nem, at tage op og lægge til afkøling. Overfladen skal være brun over det hele, så er den nok. Bundene er hævet op til ca. 1 cm i højden, og det er helt perfekt til en lagkage, af denne slags.
Bundene køles helt af, og jeg lader dem lægge på bagepapiret, det letter arbejdet, når bundene skal bruges igen. Jeg kommer en pose over dem og lægger dem til side til næste dag, hvor jeg igen skal bruge dem. Posen klistrer til kagens overflade, men det gør ikke noget, da den brune overflade derved fjernes - hvis den skulle være blevet for brun, er det kun en fordel.

I næste indlæg er det fyldet der skal laves - hindbær og chokolade skildpadder....

Velbekomme....

Kommentarer

 1. Hej! Fandt denne blog i min søgen efter en festkage til min datters 18 års fødselsdag. Undres over mængden af natron i kagebundene. Kan det passe at der skal 150 gram i? eller er det sætternissen der har været på spil?

  SvarSlet
 2. Hejsa Winnie,

  Jeg beklager fejen, ja det er sætter-nisse der har været på spil ;-) Den oprindelige opskrift, 1 portion er med 50g natron og da jeg har lavet en 1½ portion, så må det jo være 75g natron, der skal i. Prøv med det :D Tak for oplysningen omkring fejlen, og jeg håber du har fået lavet en god kage til datteren ;-)

  Med venlig hilsen

  Rikke

  SvarSlet
 3. Hejsa lige et erfaringsspørgsmål: tror du godt jeg kan lægge kagen sammen i dag, når den først skal bruges på søndag? Eller tror du bundene vil blive for opløst, så jeg skal vente med at lægge sammen til i morgen? Håber du er dette i løbet af formiddagen:-)

  SvarSlet
 4. Hejsa Mathilde,

  Allerførst vil jeg starte med, at undskylde rigtig mange gange for ikke, at have skrevet tilbage til dig - kan forstå du kunne bruge et hurtigt svar. Håber inderligt, at din kage blev rigtig fin og at den blev, som du ønskede det. Jeg har haft problemer med nettet også fra min kærestes computer, så har desværre ikke haft mulighed for, at skrive tilbage til dig.
  Nu til dit spørgsmål, ved godt det er liiiiidt sent, men håber du kan bruge svarte alligevel.
  1. dag laver jeg bundene og bager dem, samme dag laver jeg fyldet, da jeg altid har det på køl til det skal bruges eller piskes op, alt efter hvad det er. Det hele sætter jeg på køl.
  2. dag færdiggør jeg fyldet, hvis det er noget, der skal piskes op og så lægger jeg kagen sammen - bunde og fyld. Pakker det ind og sætter det hele på køl.
  3. dag smører jeg kagen op, sætter den på køl og laver pynt og overtrækker kagen og gør den faktisk færdig, med mindre der er nogle småting, der skal gøres færdig på dagen.
  4. dag absolut sidste pynt og så skal den ellers serveres.
  Kagen er på den måde lagt sammen i 2 dage før den skal spises og den bliver bare rigtig god af det, synes jeg. Hjemmebagte bunde bliver som regel også tykkere end de købte og smager også bare så meget bedre.

  Som tidligere skrevet, så håber jeg inderligt, at din kage blev god og at du kan bruge mit svar om end det kom noget sent.

  Med venlig hilsen

  Rikke

  SvarSlet
 5. Hej,
  Rigtig luftig og svampet bund. Men min havde en stærk bismag af natron! Vil godt stille spørgsmålstegn ved, om der skal hele 75 g natron i til denne mængde dej?!
  Vh. Leni

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa Leni,

   Jeg har forgæves forsøgt, at finde den opskrift som jeg har fulgt til disse bunde, men kan bare ikke finde den, det er også ved at være længe siden og måske er den blevet slettet, der hvor den oprindelig var. Jeg har rettet indholdet af natron til 2 spsk. og håber, at ''smagen'' bliver bedre. Det virker også af ret meget natron og tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.
   Håber du vil besøge min blog igen og tak fordi du kiggede forbi og fandt inspiration.

   God aften,

   Med venlig hilsen

   Rikke

   Slet

Send en kommentar