Festkager - skildpaddefyld

Skildpaddefyldet, er blød, cremet og kalorietung, men usandsynligt lækkert fyld i en lagkage og den klær hindbærmoussen, rigtig godt. Det meget søde og det lette frugtagtige fyld, opvejer hinanden, så det bliver en himmelsk oplevelse - det er ihvertfald min vurdering, af disse 2 slags fyld. Jeg skriver opskriften på skildpaddefyldet, som jeg lavede den, efter alle billederne. Og så skal lagkagen lægges sammen.


Her er ingredienserne til skildpaddefyldet....Skildpadderne lægges i en skål....Så er de mast....Fløden varmes op....Fløden giver skildpadderne lidt selskab....En gigantisk skål med varm chokolade, med skildpadde smag....


Så skal det på køl....Lækker pisket mousse....


Opskriften på skildpaddefyldet, er taget fra denne side.

Skildpaddefyld

Portionen er x 4 til et lag fyld.

800 g chokoladeskildpadder
2 liter fløde

-Chokoladeskildpadderne lægges i en skål og knuses med bagsiden af en ske eller noget andet, der kan knuse skallen, chokoladen er meget tyk, så der skal knofedt til. Fløden varmes op til kogepunktet, og hældes over chokoladen. Rør rundt indtil chokoladen er helt opløst. Der skal husholdningsfilm over, og filmen skal helt ned, så den rører ved chokoladeblandingen, så der ikke er luftbobler under filmen. Husk det også skal gå opad kanterne på skålen, så det slutter helt tæt. Og det sættes derefter på køl. Dagen efter røres der i blandingen, med en ske, så eventuelt bundfald, bliver rørt ud ( mørkt chokolade falder tilbunds og lys/hvid chokolade flyder ovenpå, hvis det ikke bliver rørt ordentligt ud i den varmes fløde ) Derefter piskes blandingen til creme, som til flødeskum, men pas på ikke, at overpiske, da cremen ellers vil skille.

Så er det tid til, at kagen skal lægges sammen, og det bliver den efterhånden som alle billederne, bliver vist.Den lidt primitive form, som kagen skal lægges sammen i - der er en mere professionel på vej....Første kagebund er lagt i og chokolade-skildpaddecremen er lagt på og spartlet ud....En ny kagebund er lagt på....Hindbærmoussen, som lige er blevet omrørt inden brug, bliver nu lagt på og spartlet ud....
Sidste kagebund er lagt på og kagen skal nu filmes, også denne gang, skal husholdningsfilmen også lægges helt ned på kagen, så den ikke tørrer på overfladen, og så skal den sættes på køl straks efter.
Til denne størrelse kage, blev næsten al skildpaddefyldet brugt og det hele af hindbærmoussen, så det var begrænset med spild - hvilket jo er dejligt.

I næste indlæg skal kagen smørres op og der skal laves fondant af skumfiduser....

Velbekomme....


Kommentarer

 1. Hejsa Miriam,

  Undskyld jeg først skriver nu, håber stadig du kan bruge svaret :D
  Formen er hjemmelavet og jeg tror, at den var omkring 45 x 30 - det var deromkring.

  Rigtig god dag,

  Med venlig hilsen

  Rikke :D

  SvarSlet

Send en kommentar