Gulerodsbrud

Du kender dem sikkert - de lækre bløde og ikke mindst store gulerodsbrud, som de sælger hos bageren.
Jeg fik opskriften, af min søde nabo,.... nej for hun bor ikke ved siden af mig, min søde genbo,.... det er hun heller ikke, for så skulle hun jo bo ved siden af min nabo, og det gør hun ikke, men hvis hun ikke nogen af delene, så kalder jeg hende min søde lidt-længere-henne-af-vejen-bo. Nå, men ihvertfald, er det hende jeg fik opskriften af og hun hedder Jannie. Dem ville jeg så bage idag, nu lille manden alligevel var ude og sove. Han var en træt lille dreng, da han havde været i legestue, hele formiddagen, alene, uden mor....så det var skønt at få ham hjem igen, selvom han kom ud og sove.
Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den, efter alle billederne.


Her er alle ingredienserne til Gulerodsbrudene....Dejen æltet og klar til at hæve på bordet....Færdighævet....En fordybning i midten....


Fyldet tilsættes....Dejen pakkes sammen om fyldet....Dejen æltes og hakkes med en kniv....Lægges på bagepapir i klatter og efterhæver....Nu er de klar til, at komme i ovnen....


Uhmmm, lækre bløde gulerodsbrud....


Gulerodsbrud

15 stk - der kan sagtens blive 20 stk

1 kg hvedemel
50g gær
5½ dl lunkent vand
75g sukker
1 tsk salt
75g flydende smør
2 æg
150g solsikkekerner
4 revne gulerødder

-Opløs gæren i det lunkne vand, tilsæt mel, sukker, salt og smør og ælt det i 6-8 minutter ( god idé at bruge køkkenmaskinen til dette ), til dejen er blød og smidig. Lad dejen hæve på et meldrysset bord med et klæde over i 1 time. Lav en fordybning i midten af dejen og kom æg, solsikkekerner og gulerødder i. Fold dejen sammen, som en stor bolle og brug en kniv til, at hakke dejen i småstykker med. Sørg heletiden for, at samle æg, solsikkekerner og gulerødder op og ind i dejen ( dejen skal være ujævn ). Når dejen er hakket helt i småstykker, deles den i 15 lige store stykker, som forsigtigt løftes over på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 1 time. Bages ca 15 minutter, midt i ovnen, ved 220 grader.

Hvis der bliver lavet 15 brud af dejen, er de ret store, så der kan sagtens laves 20 brud i en god størrelse, da dejen hæver godt, når de skal efterhæve.
Der kan sagtens tilsættes tranebær, rosiner, græskarkerner mv, hvis man ønsker lidt mere fylde til gulerodsbrudene.

Velbekomme....

Kommentarer

 1. Uhmm, jeg har kun bagt dem en gang, men de er super lækre! Jeg må se om jeg kan få overtalt min krop til at gå i gang med sådan en portion :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hejsa Birthe,

  ja de er rigtig lækre, men de tager også lang tid, at lave - de er også det værd, men man skal lige sætte lidt tid af. Har aldrig set opskriften før, men dejligt den findes, for det er ikke sidste gang jeg prøver dem :D

  Knus Rikke

  SvarSlet
 3. Har lige prøvet din opskrift af med succes. Du kan se indlægget på min blog.
  Tak for opskriften :-)

  SvarSlet
 4. Hejsa Linda,

  Sødt af dig, har skrevet til dig på din blog :D Velbekomme, det er altid en fornøjelse, at andre kan bruge det man laver og man får jo også selv masser af inspiration, når man lurer på de andres blog :D skønt og sikke en kæmpemæssig opskriftsbog, man egentlig har adgang til ikke?

  Knus Rikke

  SvarSlet
 5. Dejlige, frække brud. I love it som Ole H ville sige
  Brugte min Hercules røremaskine, og dt gik supernemt

  SvarSlet
 6. Hejsa Ib,

  Velkommen her på siden - dejligt, at du kunne bruge opskriften og at det gik nemt, skønt. Godt at vide, at du kunne bruge røremaskinen til det lidt hårde arbejde, super duper :D He he he Ole H. har mange gode udbrud ;-)

  Knus Rikke

  SvarSlet

Send en kommentar