Haven - på lur i krukker og bed

Så er der godt gang i haven - det hele blev vist skud godt igang, da regnen væltede ned over os og solen sørgede for, at vi igen smilede og troede på sommerens komme. Lige i de dage, skete der rigtig meget i haven og det gik pludselig hurtigt. Her er lidt billeder, som jeg håber du vil nyde.


2 små Squash-planter, som jeg har fået af min søde lidt-længere-henne-af-vejen-bo....Så fint den ene lille plante står og spejder efter solens stråler....Jordbærplanterne ser ud til, at ville give nogle dejlige bær senere på sommeren....Hindbærrene bærer fine grønne bær, som bare skal vokse sig store og saftige....Purløg og Persille er selvskrevne i mine krukker....En fin række af planter og blomster fra blandt andet Bilka og Plantorama....

Af de Squash jeg nu får fra planterne, skal der helt sikkert laves squashkage uhmm, den er fantastisk - skal også have lavet andre lækre sager af de fine squash.
Jeg har ikke så mange jordbærplanter og hindbær i haven, men en lille skål, som lille manden og jeg kan plukke til enten aften-desserten, til en dejlig kage eller bare til at spise direkte fra planten - det er så dejligt.
Jeg elsker bare Purløg og Persille og de er et must i mine krukker. Jeg bruger så meget af det i alle mulige retter i løbet, af sommeren, og jeg vil prøve, at tørre noget af det, så vi har lidt til vinteren, hvis jeg ikke bruger det hele inden.
Planterne er længst væk: hvide Hortensia hvor man lige kan ane, at de er i blomst. Appelsinsalvie, og den dufter bare rigtig dejligt, skønt at sidde i brisen fra den og gnider man bladene, så dufter det bare endnu mere.
Så fik jeg købt Tranebær, men de er ikke plantet endnu, jeg er løbet lidt tør for have, da Squash fylder en del, så dem skulle der jo være plads til, men mon ikke jeg kan finde en krukke, som Tranebærrene kan stå i.
Det er ikke til, at se, men der er 2 små potter med Persille og 1 med Purløg, de er jo blevet omtalt med megen glæde og kærlighed.
Kant Lobelia, også i lilla, det er de der ''puder'' man ser så tit rundt omkring, og de er også så søde synes jeg.
Gule Tagetes, dem husker jeg fra min barndomshave, hvor min far selv fremdyrkede blomsterne, af frøene fra de visne blomster, og det vil jeg da også prøve, det skal nok blive spændende. Har allerede fået nogle frø fra.
Hænge Lobelia, blev det til og de er lilla, det bliver flot, at se dem blomstre. Elsker farven lilla, så det er lige en blomst i min smag.
Foran alle planterne og blomsterne, står der en enlig spand med en Purløg og den er købt i Netto.

Jeg skal have taget nogle billeder, af alle herlighederne, de er jo blevet plantet, lige på nær Tranebær, men det skal de nok blive. Håber du har nydt den lille tur i mine bed og krukker.

På gensyn....

Kommentarer

 1. What a beautiful garden!

  SvarSlet
 2. Dear Peggy,

  Thank you very much, I simply love my small but nice garden - I especially love the beautiful flowers when they start to
  bloom in the spring.

  My best,

  Rikke

  SvarSlet
 3. Bettelaus, de der hængelobelia i lilla, købte du dem i Bilka i sommer? Har ledt efter frø alle vegne til den lilla type, men hvis de kan købes billigt i Bilka til næste sæson, så vælger jeg det.

  Ellers gode køb, du gjorde der. Håber du har nydt dine planter i løbet af denne ellers så våde og kølige sommer.

  Bedste hilsner fra

  Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 4. Hejsa Marianne,

  Tak for dit indlæg, pænt af dig, at kommentere. Undskyld jeg ikke har fået svaret dig bare lidt før, end nu - der har bare været meget og med en lille frisk knægt på knapt 1½ år, så er der nok at se til ud over, de der almindelige julegøremål :D Ja, jeg købte de lilla hængelobelia i Bilka, og de havde også de andre ''puder'', som man ser så mange steder - desværre har jeg slet ikke haft held med dem, og de er forlængst smidt ud igen - de blev ligesom aldrig rigtig til noget, men måske jeg ikke har plantet dem i det rigtige jord, men det synes jeg jo bare jeg har.... hmmm. Plantede nogle kantlobelia, tror jeg de kaldes, eller de der ''puder'' - men de mugnede og lugtede bare fælt, selvom jeg havde plantet dem i den kurv, og den skulle da ellers give en masse luft og ikke lukke rødderne inde. Så jeg vil nok prøve igen til sommer, det er bare smadder ærgeligt, at bruge mange penge på noget, der så ikke rigtig bliver til noget. Jeg håber du får bedre held end jeg og held og lykke på din jagt, efter lobelia i Bilka :D

  Knus Rikke

  SvarSlet

Send en kommentar