Sommer klassiker - koldskål med ristede havregryn

Uhmmm, en af mine personlige favoritter her om sommeren ( det er vel sommer nu ikke?? ), er hjemmelavet koldskål med ristede havregryn. Jeg har stødt på flere, der ikke kender det ristede havregryn, men i min familie, har vi altid lavet ristede havregryn til koldskål - jo jo vi havde da også kammerjunkere, men som regel kun de sprøde gyldne ristede havregryn. Jeg skriver opskriften, som jeg har lavet den efter alle billederne.


Her er alle ingredienserne til koldskål med ristede havregryn, nederst til højre i billedet, er det frossen frugtmos....Kærnemælk og A38 blandet i en skål....Vanillesukker tilsættes....
Derpå tilsættes sukkeret....Frugtmosen tøes op og blandes med de andre ingredienser....
Piskes, så den skønne friske farve fylder hele skålen....
Havregryn hældes i en pande....Sukker tilsættes og der tændes for varmen....
Uhmmm gyldne og knasende havregryn....Den færdige ret....

Koldskål med ristede havregryn

1 liter kærnemælk
1 liter A38
Sukker
Vanillesukker
Frugtmos

Havregryn
Sukker

- Kærnemælk og A38 blandes og smages til med sukker og vanillesukker. Jeg brugte frossen frugtmos( forskellige frugter kogt til mos ), men der kan sagtens bruge friske frugter, som blendes og tilsættes koldskålen.
Havregrynene hældes på en varm pande og der tilsættes sukker. Der skal være sukker nok til, at havregrynene bliver smeltet sammen af sukkeret - prøv dig frem det kan ikke gå helt galt. HUSK at røre rundt i havregrynene HELETIDEN så de ikke brænder på - pludselig går det stærkt. Havregrynene skal være gyldne, og det skal dufte af let brændt sukker og varme havregryn. Når de har fået den farve, du ønsker, dog ikke for mørke, hældes de straks over på en bageplade, med bagepapir, så de kan køle af. De skal IKKE afkøle i panden, det tager for lang tid, og havregrynene risikere, at brænde på.
Havregrynene, lune eller helt kolde, drysses ovenpå den flotte lyserøde koldskål og spises med det samme.

Er der en lille rest tilbage af koldskålen, så kan den gemmes til dagen efter og drikkes, som et let mellemmåltid eller som milkshake.

Jeg skriver ikke med stort, i fremgangsmåden, for at pege fingre, men det kan så hurtigt brænde på, hvis man ikke er opmærksom heletiden.

Velbekomme....

Kommentarer

 1. Uhmm, det er en klassiker her i hjemmet - godt nok ikke med frugt i - for kæresten mener ikke at jeg skal pille ved hans koldskål! :-D Men min mormor serverede altid ristet havregryn til koldskål og jeg gør det også tit....

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hejsa Birthe,

  He he he det lader til, han elsker hans koldskål uden frugt, men det smager bare godt. Dejligt, at andre end jeg laver ristede havregryn, de er bare så knasende gode uhmmm...

  Knus Rikke

  SvarSlet

Send en kommentar