Henkogte tomater ( Camilla Plum - mad der holder )

Jeg må indrømme, at Camilla Plums grove og naturlige tilgang til madlavning, den er bare så uimodståelig og befriende - jeg holder meget af hendes udsendelser og måden hun bare sådan er kvinde på - hun er skøn.
Min lidt-længere-henne-af-vejen-bo, ringede mig op en dag, da der var cherry tomater på tilbud for en hel kasse, og jeg var ikke sen til, at sige ja tak, tag bare en kasse med til mig, jeg ved allerede hvad jeg skal lave. Sådan startede min forelskelse til de henkogte tomater....fra denne udsendelse ( 3. april 2011 nr. 5 ud af 8 ).

Jeg skriver hvordan jeg lavede henkogte tomater efter alle billederne....


Jeg synes, at der skulle bruges en rigtig god olivenolie til disse skønne tomater, og gik i ''min'' Netto og fandt denne flaske med 750 ml til 75 kroner, lidt dyrt, men den var også økologisk....Her er alle ingredienserne, til de henkogte tomater - der mangler lige det grove salt....


Tomaterne er skyllet godt og klar til, at blive ''badet'' i den skønne olie....
Så ''bades'' der....Saltet er tilsat og nu skal patentglasset lukkes helt og så i ovnen....Så er glassene klar til, at blive varmet godt op i ovnen....Så er tomaterne færdige og jeg glæder mig til, at smage....


Henkogte tomater ( Camilla Plum - mad der holder )
Tomater
groft salt
basilikum, friskt
hvidløg
piri piri
god olivenolie

-Til et glas bruges der, så mange tomater som der kan presses og mases i glasset. Alle slags tomater kan bruges og de store kan bare skæres i mindre stykker.Jeg tilsatte selv lidt Piri Piri, som er små tørrede chili, de er ret hotte. Jeg kom 1 stk i hvert glas, groft salt, nogle blade basilikum, et fed hvidløg og et godt skvæt olivenolie. Dernæst bliver patentglassene lukket og stillet i en kold ovn, i en bradepande med vand i bunden. Ovnen tændes dernæst på 110 grader og så skal tomaterne bare stå der til, det er færdigt - og det er det når det bobler lystigt i glassene. Du slukker derpå for ovnen og lader glassene stå og køle helt af.

I min ovn tog processen 12 timer....( det kan skyldes de mange glas, 7 stk, og uens størrelse )

Chokeret? Ja det tror jeg nok - jeg have ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at det kunne tage så lang tid, men jeg vil så også skynde mig, at sige, at det var ventetiden værd 100% og ikke sidste gang, det skal prøves.
Næste gang koger jeg det sammen i en gryde og kommer det på glas, det afkorter tiden helt enormt, og jeg håber, at smagen forbliver den samme, for ellers skal jeg have gang i ovnen igen.
Jeg skriver, når jeg prøver det næste gang.

Lige et lille fif:

Glas med skruelåg: Luk glasset helt og luk lidt på igen, før det kommes i ovnen - lukkes helt når det er færdigt og sættes derpå tilbage i ovnen til afkøling.
Patentglas med gummiring: Glasset lukkes helt under hele processen.

Jeg vil bruge almindelige glas med skruelåg, næste gang jeg henkoger i ovn, da gummiringene på patentglassene blev helt ødelagte, da jeg forsøgte, at pifte dem inden brug - det havde virkelig suget vaccum.

Velbekomme....

Kommentarer

 1. Hvor ser det skønt ud - og jeg må altså også prøve henkogning :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hejsa Birthe,

  Ja det ser nemlig rigtig skønt ud, men du skal have en god tålmodighed ;-)

  Knus Rikke

  SvarSlet
 3. Den metode har jeg aldrig prøvet ... har egentligt ikke spekuleret så meget over ordet "henkogning". Men det har da givet blod på tanden. For selv om det tager lang tid, så er der jo ikke meget arbejde ved det. Og nogle gange er det jo noget værre smat og bøvl, når man skal hælde varme ting på glas, det undgår man da ved den metode.
  Tak for inspiration!! :)

  SvarSlet
 4. Hejsa Hanne,

  Jeg skal have prøvet det igen, selvom det tager lang tid, men bare med noget frugt næste gang måske. Jeg kan helt klart anbefale metoden, og som du skriver, så passer det jo sig selv og det kan der jo være mange fordele i ;-). Det smager helt vildt udsøgt og himmelsk - man kan jo tilsætte mere eller mindre af ingredienserne, som man nu kan lide det. Jamen, det var så lidt - skønt at kunne finde inspiration :D
  Rigtig god aften,

  Knus Rikke

  SvarSlet

Send en kommentar