2 grove franskbrød - min version


Så skulle der igen bages, så der er lidt til madpakken og til lækkersulten. Jeg bager efter den samme opskrift, som regel, men kommer så forskellige ingredienser i, så det aldrig helt bliver det samme brød, men det gør jo ikke noget. Jeg skriver opskriften efter alle billederne....


Tørrede tranebær, græskarkerner, hørfrø og solsikkekerner....Så er dejen rørt....Den færdighævede dej, flot og blød....Dejen lagt i formene, og klar til at hæve....Super flotte og lige til, at komme i ovnen....Lune brød med sprød skorpe....Fast brød med en god krumme....

Groft franskbrød - min version

2 stk.

50 g gær
6,5 dl vand
50 g flydende margarine
2 tsk salt
2 tsk sukker
3 revne gulerødder
tørrede tranebær
solsikkekerner
hørfrø
græskarkerner
300 g grahamsmel
600 g hvedemel
havregryn

-Gæren udrøres i det lune vand, de øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt. Inden dejen sættes til hævning, kommer jeg en god portion havregryn på, så det dækker dejen. Dejen hæver tildækket, jeg bruger husholdningsfilm, i 30 minutter.
Dejen æltes let og der formes 2 brød, som lægges i forme, foret med bagepapir. Brødene efterhæver i 30 minutter.
De hævede brød pensles med æg og drysses med havregryn. Bages i ca 30 minutter ved 220 grader eller til de er gennembagte - bager begge brød på samme tid. Brødene befries for bagepapir og afkøler på en bagerist.

Jeg har ikke målt mængden af kerner eller havregryn af, da jeg har tilsat det efter smag.

Velbekomme....

Kommentarer

 1. Uhmm, hvor ser de lækre ud! Det er alt for længe siden jeg har fået bagt franskbrød :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hejsa Birthe,

  Jeg bager jævnligt franskbrød og det er så dejligt, at have lækkert brød nogle dage og derefter lidt til brødristeren, det er også lækkert :D

  Knus Rikke

  SvarSlet
 3. Har du et slag på tasken over hvor mange gr / dl du kommer i af hvert (tranebær, solsikke kerner, hørfrø og græskarkerner)?? Jeg er lidt af en nybegynder (læs novice)og følger helst opskriften til punkt og prikke i hvert falde første gang jeg prøver en ny opskrift....
  Knus Annelie

  SvarSlet
 4. Hejsa Annelie,

  Jeg kender kun alt for godt, det der med, at følge en opskrift, specielt når det er en ny der skal afprøves. Du kan forsøge med, at tage 50g af hver ingrediens, af hørfrø, græskarkerner, tranebær mv. og så kan du jo se til næste gang, om du vil have mere ''fyld'' i brødene.
  Håber du kan bruge mit lille råd og håber, at du får nogle lækre franskbrød ud af det - tak fordi du skrev og god fornøjelse.

  Med venlig hilsen

  Rikke

  SvarSlet

Send en kommentar