Barbeque kylling med gurkemejeris

Så blev det igen tid til, at skrive og vise billeder af en lækker ret, som vi serverede i weekenden, da vi fik vores søde naboer til aftensmad. Denne ret vender vi jævnligt tilbage til og nyder den hver gang.  Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den efter alle billederne.


Kyllingsbrystet er stegt og klar til barbequesaucen....Barbequesaucen er færdigrørt....Barbequesaucen er hældt over den stegte kylling....Den færdige ret - kylling, barbequesauce og gurkemejeris....

Barbeque kylling med gurkemejeris

4 personer.

8 stk. kyllingebryst ( jeg lavede 2 stk pr. person )
olie

-Steg kyllingen gylden og gennemstegt i olie på en pande og læg dem i et ovnfast fad. Hvis stykkerne er store, kan de fordeles i 2 fade, så de ikke ligger ovenpå hinanden. Så laves barbequesaucen.

Barbequesauce:

1 liter ketchup
10 spsk. olie
10 spsk. eddike
20 spsk. brun farin
5 røde friske chili ( fjern kerner og skær i små stykker )
5 tsk. salt
5 tsk. knust spidskommen
2½ tsk. tørret timian
5 fed knust hvidløg

-Tænd ovnen på 185 grader ( 175 grader varmluft til 2 fade ). Alle ingredienserne blandes og hældes over den stegte kylling. Har du fordelt kyllingen i 2 fade, så doser barbequesaucen, så den rækker til begge fade.
Jeg har ganget opskriften med 5, da vi godt kan lide, at der er lidt ekstra barbequesauce til risene, men du kan sagtens reducere i opskriften, hvis du ønsker en mindre portion.
Fadet sættes i en forvarmet ovn og steg retten i ca 45 minutter, sæt evt. grill på de sidste par minutter, for at få en sprød overflade.

Gurkemejeris:

4 personer.

2 porrer
2 chili
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt kanel
2 tsk. gurkemeje
100 g smør
500 g ris
1 liter hønsebouillon (jeg brugte 1 liter vand og 2 hønsebouillon terninger )
2 tsk salt
100 g rosiner
200 g ristede mandelsplitter
evt. 2 spsk. hakket mynte eller persille

-Rens porren og skær den i tynde ringe og skyl grundigt, så evt jord skylles væk. Chilien befries for kerner og snittes helt fint. Svits porrer, krydderier og chili i smør, uden det tager farve. Hæld risene i og rør rundt. Tilsæt derefter bouillon og salt og lad risene koge under  låg i 10 minutter, lad risene trække yderligere 10 minutter under låg. Rør mandelsplitter og rosiner i inden servering eller server i skåle, så man selv kan dosere. Drys evt. med hakket frisk mynte eller persille.

Retten synes ikke, at tage så lang tid at lave, men der er den del ting der skal forberedes, så hvis tiden er knap, den dag du skal lave maden, så snit porrer, chili, rist mandler mm. dagen før, så der på selve dagen er  minimalt at lave. Porrer og chili opbevares fint i hver sin frysepose i køleskabet.

Velbekomme....

Kommentarer