Kransekage ( Mette Blomsterberg - det søde liv )

Der er ikke noget, så skønt som hjemmelavet kransekage uhmmm, det er lækkert og smager bare rigtigt på en eller anden måde. Jeg fandt en skøn opskrift på kransekage af Mette Blomsterberg - det søde liv.

Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den, efter alle billederne....


Marcipanen er skåret i mindre stykker....Æggehvider og sukker er rørt sammen....Blandingen er blandet godt og klar til, at blive til kransekager....Kransekagerne er bagte og ser fine ud....Overtrukket med chokolade og klar til prøvesmagning uhmmm....


Kransekage ( Mette Blomsterberg - det søde liv )

Kransekagemasse:
500g marcipan
200g hvidt sukker
100g pasteuriserede æggehvider

Glasur:
100g god mørk chokolade med orangesmag

-Skær marcipanen i mindre stykker. Bland sukker og ægehvider og rør godt, så sukkeret bliver opløst helt. Jeg lod det ikke stå og ''trække'' i en time. Sukkermassen og marcipanen æltes godt sammen, hold eventuelt noget af æggehviden tilbage, da kransekagemassen ellers kan blive for flydende. Massen kommes i en sprøjtepose, med en tylle til kransekage.  Den er trekantet med en flad side, som skal være bunden.
Sprøjtes ud i passende stykker og længder. Formes med en smule vand på fingrene, så hænger marcipanan ikke ved.

De bages i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter, alt efter hvordan din ovn er. Hold øje med dem og ''giv'' dem den farve, du ønsker de skal have.

Chokoladen brækkede jeg i mindre stykker og smeltede den overvandbad og kom det i en frysepose, som jeg vist kom til, at klippe et lidt for stort hul i. Pyntede kransekagerne efter afkøling.

Jeg lod ikke kransekagerne tørre en halv times tid inden bagning, og de blev god alligevel - du kan evt lade dem tørre i den tid, det tager, at varme ovnen op.
Jeg satte de afkølede kransekager i fyseren så er det nemt, at få chokoladen til, at stivne. Da det var stivnet, så kom de i fryseren igen - kransekage og marcipan, bliver kun bedre af, at komme i fyseren.

Velbekomme....

Kommentarer

 1. Wou nogle lækre ting du laver!Jeg elsker også at bage og jeg må da snart prøve den kransekage:-)Vh. Søs.

  SvarSlet
 2. Hvor ser det lækkert ud:-)glæder mig til at følge med i din hyggelige blog:-)

  SvarSlet
 3. Hejsa Prikker i luften, ( godt navn he he he )

  Jamen tusind tak for dine søde ord, det luner i denne lidt kølige tid ;D Det glæder mig, at kunne give lidt inspriation videre og håber da at du kan bruge en smule af det jeg går og nusser med :D
  Dejligt at du vil læse med :D

  Knus Rikke

  SvarSlet

Send en kommentar