Brunsviger ( Det søde liv - Mette Blomsterberg )

I weekenden, synes jeg vi trængte til, at blive forkælet og det skulle gøres med min kærestes yndlingskage, brunsviger og den fra det søde liv med Mette Blomsterberg, og jeg skriver opskriften, som jeg lavede den efter billederne....


Dejen er blandet....Klar til, at blive trykket lidt på plads....Så er bradepanden fyldt ud....Efter hævning er dejen klar til fyldet....En fedtet masse, men det er jo det der gør en brunsviger....Klar til ovnen....Der dufter af friskbagt kage i hele huset....Uhmmm så er der brunsviger og te....

Brunsviger ( Det søde liv af Mette Blomsterberg )

Dej:

2,5 dl mælk
50g gær
100g blødt smør
2 spsk sukker
1 tsk salt
1 knivspids kardemomme
4 æg
600g - 650g mel ( vigtigt at dejen er lind og ikke tør + neutral olie til at smørre bradepanden med )

Fyld:

400g smør
400g brunfarin

Jeg lavede dobbelt portion af fyldet, men hældte noget af det smeltede smør fra. Det kan man gøre som man vil og har lyst til.

Til dejen, lunes mælken . Gær, æg, mælk, sukker, kardemomme, salt og 3/4 af melet æltes, gerne i en røremaskine. Tilsæt det bløde smør og yderligere mel til dejen er glat og smidig, meget smidig. Det er meget vigtigt ikke at tilsætte for meget mel, dejen skal være let flydende.
En stor bradepande, jeg brugte den der hører til ovnen, smøres jævnt med olie og dejen kommes direkte ned i denne, jeg brugt bagepapir. Lad dejen ''hvile'' 5 minutter, før den trykkes ud, så den fylder hele formen. Dejen hæver nu en lille time og imens forberedes fyldet.

Til fyldet, smelte smør og farin ved svag varme i en lille gryde. Massen skal være sammenhængende, inden den fordeles på den hævede dej. Tryk dybe huller i dejen, så fyldet flyder ned i fordybningerne. dejen hæver yderligere 15 minutter og bages efterfølgende ved 200 grader i 30-35 minutter.

Husk at bagetiden kan variere, alt efter hvilken form du vælger at bage i.

Hvis børnene skal være med til, at bage kan det være svært, at vente i hævetiden, men find på noget sjovt så føles ventetiden ikke så lang - spil et spil, gå en tur, dans til noget godt musik eller slap af og hyg Jer sammen.

Velbekomme....

Kommentarer

 1. Uhmm, brunsviger :-) Du skulle prøve den af Claus Meyer engang, der er marcipan i, den er skøøøøn....

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hejsa Birthe,

  Den tror jeg, at jeg må prøve en gang, både jeg og kæresten elsker marcipan, så mon ikke den bliver et hit :D

  Knus Rikke

  SvarSlet
 3. Hvor stor er bradepanden du har brugt?
  Syntes ikke helt dejen fylder min ud :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa Rebekka,

   Beklager det sene svar - jeg har brugt den bradepande der hører til min ovn. Jeg har nok ''trukket'' lidt i dejen, for at den skulle fylde lidt mere, og for at få dejen tyndere - synes nogle gange at en brunsviger godt være lidt for brødagtig i bunden. Håber du har fået finde resultater selvom dejen ikke har fyldt hele bradepanden, dejen hæver også en del, så det kan være fint, hvis den kan trækkes lidt ud.
   Håber du vil besøge min blog igen :D

   Med venlig hilsen

   Rikke

   Slet

Send en kommentar