Dadelkonfekt

Det er efterår, og det er ikke til, at tage fejl af i denne tid. Det regner og det blæser og er koldt, ihvertfald om morgenen, når jeg skal have cyklen frem og på arbejde. Det er lige vejr til, at smug-smage lidt på julekonfekten, som der helt sikkert skal laves noget mere af, jo tættere på julen vi kommer. Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den efter billederne.
De tre ingredienser klar til at blive blandet....Blandingen er klar til at blive trillet....Så er der julestemning....

Dadelkonfekt

250g udstenede dadler, passer med en halv æske ( de bløde i den store æske )
100g valnødder hakkes fint i foodprocessor
150g mandler blendes

Pynt:

Mørk overtrækschokolade
kokos

-Hak valnødderne, blend mandlerne og kom dem i valnødderne. Tilsæt de udstenede dadler i foodprocessoren - røres til en ensartet masse - er lidt klistret. Formes til kugler og rulles i den smeltede chokolade. Kom kokos ovenpå mens chokoladen er våd. Der kan også bruges hvid chokolade.

Jeg havde ikke tid til, at chokoladen skulle stivne, da gæsterne allerede var kommet, så jeg rullede kuglerne i kokos og nogle lod jeg være uden pynt. Uhmmmm, de var gode, men jeg er mest glad for udgaven, med den overtrukne chokolade.

Det er nemt for børn, at være med til, at lave og så er det sundt slik.

God fornøjelse og velbekomme....

Kommentarer

 1. Uhmm, de ser gode ud :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hejsa Birthe,

  Ja de er også bare rigtig lækre og når der kommer chokolade på, så smager det næsten som marcipan, og det er jo, for mit vedkommende, en kæmpe bonus he he he. God søndag.

  Knus Rikke

  SvarSlet

Send en kommentar