Græskarsuppe med crunchy peanutbutter ( River Cottage )

Jeg beklager den lange ventetid, uden indlæg fra min side, men travlhed og sygdom, har måttet sende mig en smule bagud i blogland, men nu er jeg tilbage og klar med en lækker-lækker-must-try-ret.... den er bare så skøn. Jeg skriver hvordan jeg lavede den, efter billederne....


En skøn grøntsag, som jeg ikke har brugt for sidste gang....Lige før det blendes....Jamen, en rigtig smuk farve....

Græskarsuppe med crunchy peanutbutter ( River Cottage )

4-6 personer

1 Haikido græskar ca. 800-1000g
smør
1 stort løg, hakket
1 lille medium stærkt chili, uden kerner, skåret i små stykker eller en smule tørrede chiliflager
3 cm revet frisk ingefærrod
1 stort fed hvidløg, knust
1 lille fed hvidløg, i skiver
750 ml hønsebouillon
227g crunchy peanutbutter
Saften af 1 lime
3 spsk. finthakket koriander
salt og peber

Tilbehør/pynt:

Skyr 0,2%
Hakket koriander
2 spsk. hakkede græskarkerne eller peanuts

-Halver og skær skrællen af græskaret, skrab indmaden ud og skær ''kødet'' i tern på 1 cm. Smelt smørret i en gryde og tilsæt løg og svits dem til de er gennemsigtige og bløde. Tilsæt chili, ingefær og hvidløg og steg demmed i et par minutter. Tilsæt græskarret, salt og peber, rør godt og svits i ca 5 minutter.
Hæld bouillonen ved og kog op, og lad det simre, men læg ikke låget helt på og lad det koge i ca 20 minutter. Græskarret har fået nok, når du kan mase den op ad grydens side med bagsiden af en ske. Brug en stavblender ( eller en almindelig blender, men blend så af et par omgange )  og blend til en jævn masse. Tag noget af den varme suppe og bland med peanutbutter, og rør så den bliver lidt mere flydende. Hæld peanut massen tilbage i suppen, rør og varm igennem.
Fjern fra varmen og tilsæt limesaft og koriander, smag til med salt og peber. Server hver portion med en klat Skyr, koriander og hakkede peanuts, ristede græskarkerner eller finthakkede chiliflager.

Det er en nem og hurtig tilberedt ret, der kun kræver lidt forberedelse. Der skulle være brugt Butternut squash, men kunne ikke finde noget, så brugte Haikido græskar istedet for, hvilket også gav et super godt resultat, med masser af smag. En varmende og mættende suppe.

Da vi havde en rest tilovers, og suppen var blevet kold - der smager den iøvrigt også lækkert - så tænkte jeg, at den også kan bruges som dip til grøntsager, chips eller til hjemmelavede knækbrød. Suppen er ret tyk i konsistensen, og bliver tykkere, når den er kold.

Opskriften er taget fra en hjemmeside, der er lavet i forbindelse med udsendelsen River Cottage, som bliver vist i tv søndag aften på dr2, et spændende og seværdigt program.

Velbekomme....

Kommentarer