Sneglekage ( Krudtugler og kanelsnegle )

Kæresten havde inviteret til spilleaften i weekenden, der skulle komme en flok spilleglade fyre og spille computer, så der blev arrangeret det helt store i garagen, så alle ''drengene'' kunne hygge sig.
Så var det jo lige, at jeg tænkte, at de nok havde tid til lidt lækkert til ganen ovenpå al den computer-spilleri. Og jeg fik ret, der er ALTID tid til lidt lækkert. Jeg havde faktisk allerede besluttet, at bage snegle til dem, men ville prøve en anden opskrift, end den traditionelle. Hvis ikke der skulle være en opskrift i Krudtugler og KANELSNEGLE, så ved jeg ikke hvor, så deri fandt jeg denne opskrift.
Lavede nogle ændringer undervejs i fremgangsmåden, men fulgte ellers opskriften, som jeg skriver efter billederne....
Dejen æltet og rullet ud....
Fyldet til sneglene....Fyldet er blandet og smurt på dejen....Rullet sammen og skåret til snegle....Side om side inden de efterhæver og bages....Bagte, pyntet og klar til spisning....

Sneglekage ( Krudtugler og kanelsnegle )

250g mel
125g smør
50g sukker
25g gær
1 æg
½ dl mælk

Fyld/remonce:
100g brun farin
100g smør
2 spsk kanel

-Rør fyldet/remoncen sammen og stil den tilside. Bland gæren med den lunede mælk. Smuldr smørret i melet og bland gærblandingen i. Tilsæt sukkeret og ægget og ælt dejen godt. Rul dejen ud i en firkant og smør remoncen ud på dejen og rul sammen til en roulade. Skær 24 snegle af dejen og placer dem i bunden af en lille bradepande ( ca 20cm x 30cm ), side om side, med bagepapir i bunden og dæk med et fugtigt viskestykke og stil den til hævning en god times tid. Pensl kagen med sammenpisket æg og bag den ved 225 grader i ca 15 minutter. Hold godt øje med sukkeret, da det karamelliserer hurtigt.

Glasur:
2 dl flormelis
1-2 spsk vand

Oprindeligt skulle dejen deles i 2 portioner, hvoraf den ene del skulle rulles ud til en flade, som skulle lægges i en bagepapirbeklædt bradepande, og sneglene ( 18 stk ) skulle lægges ovenpå - i stil med en Dagmartærte. Jeg synes ikke der var dej nok, ikke til den bradepande jeg havde, så derfor lavede jeg bare snegle af al dejen og sætte dem side om side, så de kunne bage sammen i ovnen. Jeg synes ikke, at sneglene hævede særlig meget på den time de stod til efterhævning, men de tog revance i ovnen. Sneglene blev dog ikke så høje.
Næste gang bager jeg den i en lille, endnu mindre, bradepande, så sneglene får en bund at ''stå'' på og så tror jeg, at jeg laver dobbelt portion, så der er nok dej til det hele.


Velbekomme....

Kommentarer