Snickerskage ( Familie Journalen )

En kollega havde bagt en Snickerskage og jeg synes det lød rigtig godt ogtænkte, at hun nok havde kommet Snickers i kagen, men den var bagt som en Snickers - bund, karamel, nødder og chokolade og så blev den jo endnu mere interessant - og den så rigtig lækker ud uhmmm. Jeg bestemte mig for, at skulle lave den i weekenden, så det gjorde jeg og fandt en opskrift på nettet, fra Familie Journalen. Jeg skriver hvordan jeg lavede kagen efter billederne....


Dejen er bredt ud og jordnødder er spredt henover....Karamellen til kagen - inden den fik et opkog....Efter kagen er bagt, hældes karamellen over....Chokoladen smeltes....
Chokoladen bredes ud over kagen....
Kagen er klar....

Snickerskage ( Familie Journalen 9.2.11 )

200g smør
320g sukker
3 æg
240g mel
1½ tsk. bagepulver
250g peanuts ( de saltede ) - jeg brugte jordnødder
1 dl fløde
1 dl sirup
2 tsk. vanillesukker
50g sukker
250g mørkt chokolade

- Rør smør og sukker sammen og tilsæt æggene ét ad gangen. Bland mel og bagpulver og rør det til en ensartet dej. Fordel dejen i en 20 x 30 cm bradepande beklædt med bagepapir, drys peanuts ( jordnødder ) over og bag kagen ved 190 grader i ca 40 minutter. Rør fløden med sirup, sukker og vanille og giv blandingen et opkog. Hæld karamelblandingen over den varme kage og lad den afkøle. Smelt chokoladen over vandbad og fordel den over den afkølede kage.

Der skulle tilsættes kakao i karamelblandingen, men det undlod jeg, men det skal da prøves en anden gang.
Næstegang jeg vil nok koge karamelblandingen lidt længere tid, så den tykner lidt mere, inden jeg hælder den over kagen.
Jeg brugte jordnødder i kagen, men der skal bruges peanuts - de saltede - det fremmer smagen af Snickers. Jeg vil bruge dem næste gang, jeg bager kagen. Jordnødder er lidt mere tørre i smagen, og hvis man bruger jordnødder skal der ikke så mange i kagen, da der er meget at tygge på. Peanuts er af en lidt anden konsistens.


Velbekomme....

Kommentarer

 1. Den lyder interessant :-) Egentlig er jeg ikke så vild med Sneakers, men måske når den bliver delt op på den måde.....

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hejsa Birthe,

  Kagen er også rigtig god og hvis du ikke er så meget til chokoladebaren Snickers, så tror jeg også at du vil kunne lide kagen, den er ihvertfald god :D

  Knus Rikke

  SvarSlet

Send en kommentar