Vanillekarameller ( Krudtugler og kanelsnegle )

Da der var fødselsdag i familien, ville jeg lave en lille værtindegave og jeg fandt på, at lave karameller med vanille, synes selv det lød rigtig lækkert.... og det blev det. Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den efter billederne....


Ingredienserne klar til, at blive til karamel....Massen koger....Formene er fyldte....Legoklodser....Blomster....Fisk....Pakket og klar til, at blive givet væk....

Vanillekarameller ( Krudtugler og kanelsnegle )

1 portion

1½ dl piskefløde
100g smør
250g sukker
1½ dl lys sirup
2 tsk vanillesukker

-Bland fløde, smør, sukker, lys sirup og vanille i en tykbundet, bred gryde. Når massen er smeltet, skrues op for varmen til det bobler. Dæmp varmen og lad blandingen simre et kvarters tid. Rør ikke for meget i gryden, så bliver karamellerne grynede. Tag blandingen af blusset, og hæld massen i små forme eller i en lille bradepande, beklædt med oliepenslet bagepapir. Lad den køle lidt - jeg satte mine karameller i køleskabet, til de var helt faste og kunne tages ud af formene.
Skær eller klip karamellerne i terninger, hvis du har hældt massen i en lille bradepande. Dyp kniven eller saksen under vandhanen mellen hvert klip. Når karamellerne er helt kolde, kan de brækkes i små stykker.
Karamellerne kan overtrækkes med mørk chokolade, og sæt dem derefter i køleskabet.

Pak karamellerne ind enkeltvis i cellofan eller fedttæt papir. Opbevar dem på køl, indtil de skal spises - de bliver forholdsvis hurtigt bløde, så tag ikke flere op, end de bliver spist indenfor rimelig tid, men det bliver vist ikke et stort problem.

Velbekomme....

Kommentarer