Kokostoppe - Kongerigets kager af Mette Blomsterberg

Til min fødselsdag, for snart 14 dage siden, lavede jeg kokostoppe og det er bare så længe siden. Jeg elsker jo at se udsendelserne i tv med Mette Blomsterberg og hun er bare så sød og ligetil - så da hun i programmet Kongetigets kager, lavede kokostoppe, som værtsindegave, var jeg solgt og de skulle prøves. Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den efter billederne....


De tørre ingredienser....Massen er klar....Toppene sat på bagepapir....De færdige toppe....

Kokostoppe - Kongerigets kager af Mette Blomsterberg

ca 30 stk.

3 store æg ( L )
300g sukker
300g kokos
100g groftreven ren rå marcipan ( jeg brugte Odense )
skal af 2 limefrugter ( det brugte jeg ikke )
ca 200g mørkt chokolade

-Rør æg, sukker, kokos, revet marcipan og evt skal af limefrugterne, til dejen samler sig. Lad det trække, tildækket, 1 time i køleskabet. Fordel dejen i ca 30 protioner, eller lave toppene efterhånden, som du tager massen og former dem til toppe. Sæt massen på en bageplade med bagepapir og form toppene med fingrene, og dyp i vand ind imellem.

Bag toppene i en ovn ved 180 grader i ca 10 - 15 minutter, til de er let gyldne. tag dem ud og lad dem køle helt af i køleskabet. Smelt chokoladen og dyp bunden af toppene i chokoladen, så bunden og lidt op ad siderne, dækkes. Opbevar kokostoppene i en kagedåse i køleskabet.

Der skulle oprindeligt kun, være blevet 15 stk af denne portion, men jeg fik over det dobbelte, så hvis man vil have nogle store kokostoppe, så skal man nok dele massen op først. Husk at kokostoppene hæver en smule under bagning.

Jeg beklager, at jeg ikke fik et billede af kagerne med chokolade på, men det nåede jeg ikke.... de smager himmelsk.

Velbekomme....

Kommentarer