Vanillekranse - den blå bagebog ( Tørsleffs husmoder service )

Jeg lægger altid dej til både brun kager og vanillekranse den samme weekend, og vanillekransedejen, får også lov at lægge på køl i 14 dage. Jeg bruger den samme opskrift, som jeg altid gør, så ved jeg ligesom hvad jeg kan forvente, og ca. hvormange stk jeg får ud af mængden. Jeg skriver min sædvanlige opskrift på vanillekranse, som jeg plejer at lave dem efter alle billederne....


Den færdige dej....Filmet og klar til, at komme på køl....Så er der vanillekranse på vej....Så er de klar til, at komme i ovnen...Og nu er de klar til, at blive spist uhmmm....

Vanillekranse - den blå bagebog

ca. 250 stk

500g hvedemel
1/4 tsk bagepulver
5 tsk vanille
375g margarine
1 æg
250g sukker
125g smuttede mandler

-Mel, bagepulver og vanille sigtes sammen. fast, kold smør hakkes i. Mandlerne hakkes meget fint og blandes i. Æg og sukker røres til æggesnaps, hvormed melet samles. Dejen hviler 14 dage i køleskabet og den males derefter gennem kødmsakinen ( kniv og hulskive skal ikke i ) i takkede stænger, der skæres i stykker på 8-10 cm. Er vanillekransedejen for kold, kan stængerne knække, når de kommer ud af kødmaskinen. Stykkerne formes til kranse, og sættes på plader, beklædt med bagepapir. Kransene stilles i en forvarmet ovn, ved 185 grader og bager i ca 8 minutter ( husk at alle ovne er forskellige, så tiden kan variere )
Hvis du gerne vil bage kransene den samme dag, som du har lavet dejen, så kan dejen nøjes med, at hvile ½ time.

Velbekomme....

Kommentarer