Chokolade-nødde guf - af Bettelaus

Jeg ved jo godt, at julen forlængst er overstået, men kunne ikke dy mig for, at lægge denne opskrift ud. Selvom det er konfekt, så kan man jo godt servere det i disse hvide og meget kolde dage, som et stykke lækkert til kaffen eller den varme kakao. Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den efter billederne.


Nødder og mandler efter de havde været i ovnen...Chokolade, marcipan, nødder....Chokolade-nødde guf i bradepande....


Klar til udskæring....


Uhmmm, det er da lækkert....

Chokolade-nødde guf - af Bettelaus

200g hasselnøddekerner
200g mandler
200g revet marcipan
1 god håndfuld tranebær
200g mørk chokolade

- Hasselnøddekerner og mandler lægges på en bageplade, og sættes midt i ovnen ved 200 grader, i ca 15-20 minutter, til skallen begynder at løsne sig  - hold lidt øje med det, så nødderne ikke bliver brændte. Skallerne gnides af med et viskestykke, al skallen kommer sikkert ikke af, men det gør ikke noget. Mens chokoladen smeltes over vandbad, så rives marcipanen og tranebærrene lægges fra.
Det hele blandes i chokoladen og røres godt sammen og hældes i en lille bradepande - tror min er ca 19x26 - så den er ikke ret stor, blandingen er ret tyk i konsistensen, pga fyldet. Læg husholdningsfilm henover, og stil på køl. Når det har kølet og er stivnet, kan det skæres i mundrette stykker og serveres.

Du kan altid starte med, at blande lidt nødder, mandler, tranebær og marcipan i chokoladen, hvis du ønsker, at der skal være hovedvægt på chokoladen og mindre på fyldet. Måske synes du, at den mængde fyld jeg har tilsat, er lige rigeligt, så tilsæt fyld som du ønsker eller mere eller mindre af det du helt vil have - kort sagt du kan lave den præcis, som du kan lide det.

Konfekten, kan laves højere ved at komme blandingen i en mindre form end min, så også her, kan du selv vælge hvordan konfekten skal være.

Er sikker på, at den bringer lykke, præcis som du vælger at lave konfekten.

Velbekomme....

Kommentarer

 1. Uhhmmm hvor ser det lækkert ud - det må jeg helt sikkert prøve at lave - også selvom det ikke er jul :-)

  Jeg vil meget gerne have lov at tildele dig blog-awarden Liebster blog - du kan læse mere om den på min blog.
  Jeg håber du vil modtage den.
  Jeg glæder mig til at følge din blog fremover :-)

  Mange hilsner
  Linda
  http://smaaogstorekager.blogspot.com/

  SvarSlet
 2. Hejsa Linda,

  Jeg er helt sikker på, at chokolade-nødde-guffen smager godt også resten af året :-)
  Det er da super sødt af dig, at ville tildele mig blog-awarden, Liebster blog, og jeg vil meget gerne modtage den og kigger fordi din blog.
  Jeg håber, at kunne give dig inspiration og lyst til, at lave noget af det, jeg tuller med og jeg er meget glad for, at du vil følge mig blog.

  Vi ses,

  med venlig hilsen

  Rikke :D

  SvarSlet

Send en kommentar