Fastelavnsboller med uden fyld - Den blå bagebog, Tørsleffs Husmoder service

Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have, hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade.... og resten kender I helt sikkert.
Kan huske da jeg var mindre/lille og klædte mig ud om morgenen, sammen med min søster, og så skulle vi ud og rasle - det var super hyggeligt. Idag er jeg selv blevet mor og nok er min dreng kun lige blevet 19 måneder, men klædes ud skulle han da og rise sin far op.... he he, hvor sødt. Han var i år smølf og han var bare så kær i kostumet.... tænk engang kostumet har en lille blå hale påsyet, he he he sødt sødt.

Så skulle der bages fastelavnsboller og jeg ville gerne lave dem, som min mor plejer, at lave, men har vist ikke fået den rigtige opskrift, så dem jeg lavede blev noget som de skulle og alligevel ikke, men gode blev de og blev også spist op.

Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den, efter billederne....Dejen er rørt sammen og skal overnatte i køleskabet....
Ude igen og har hævet fint....Fordelt på bageplade....Duftende nybagte....Pyntede og klar til servering....

Fastelavnsboller med uden fyld - den blå bagebog

200g flydende smør/margarine
1½ dl mælk
50g gær
325g mel
1/4 tsk. salt
2 spsk. sukker
1 tsk. vanille
1 æg

- Gæren udrøres i den kolde mælk, flydende smør/margarine, salt, sukker, vanille og æg tilsættes og røres sammen, til en ensartet masse, melet tilsættes og det røres igen, til massen er ensartet. Skålen dækkes med film og sættes i køleskabet natten over.
Dagen efter sættes dejen på en bageplade med bagepapir, med to skeer, og jeg fik 15 stk af portionen. Jeg lod dem stå til ovnen, var varmet op og penslede derefter med æg - meget let, da bollerne er meget bløde - og satte dem derefter i en forvarmet ovn på 200 grader i 20 minutter eller til de er gylden og gennembagte.
Lad dem køle af på en bagerist og pynt dem derefter med glasur i forskellige farver for, at gøre det lidt festligt.

Ja, måske undrer du sig over hvorfor jeg har kaldt dem, fastelavnsboller med uden fyld og her kommer forklaringen: bollerne skulle egentlig være lavet samme dag, altså ikke på køl natten over, og de skulle rulles ud og skæres i 20 firkanter, altså ikke sættes på bagepapir med 2 skeer, og der skulle laves creme og kommes i dem, altså ikke bare pyntes med glasur.
Men men men fortvivl ikke - disse fatelavnsboller kan sagtens, og helt sikkert med succes, flækkes og fyldes med creme, flødeskum og/eller syltetøj, hvis man hellere vil have en mere luksuspræget udgave af fastelavnsbollerne. Bollerne er sprøde, og alligevel bløde nok til, at blive spist med ske eller kagegaffel, hvis der er fyld i.
Børnene vil også helt sikkert nyde, at skulle bide til bolle efter dem - måske bedst uden fyld til denne disciplin :-)

Rigtig god fastelavnsfest og god fornøjelse....

Kommentarer