Citronmåne af Mette Blomsterberg

Så er weekenden snart forbi, men selvom solen ikke strålede så meget, som jeg havde håbet og ønsket, så kom der dog solskin i mit køkken, dog ikke i form af en sol, men Citronmåne..... Lidt kitsch, men ikke når den er af den hjemmebagte slags. Jeg fandt en lækker opskrift hos Mette Blomsterberg fra Det søde liv. Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den, efter billederne....


Lækre saftige citroner....


Klar til ovnen....

Færdigbagt og duftende....


Syrlig og smagfuld glasur....Klar, parat, haps....og ups jeg glemte den lufttørrede citronskal....Citronmåne af Mette Blomsterberg

Dej A

250g stuetempereret smør
1 stang vanille
125g flormelis
125g rørsukker
150g stuetempererede hele æg ( jeg blandede mængden af hele æg fra dej A ( 150g ) og dej B ( 75g ), så der ialt blev 225g hele stuetempererede æg,  jeg brugt  ca. 4 hele i str. M/L, piskede det sammen og vejede det derefter af, det synes jeg var nemmere  )
100g stuetempererede æggeblommer - jeg brugte ca. 6 stk
190g hvedemel
65g maizena
1 vasket citron - saft og revet skal

Dej B

125g ren rå marcipan
85g sukker
50g stuetempereret smør
75g stuetempererede hele æg ( se ovenfor i dej A )

Citron glasur:

150g flormelis
1 stk vasket citron - saft og revet skal

- Dej A:Vanillestangen flækkes og skrabes ud på den lange led med en lille kniv. Lidt af rørsukkeret og vanillekornene, mases sammen med en palet, således at kornene skilles ad. Stuetempereret smør, flormelis, rørsukker og vanillesukker røres luftigt. Stuetempererede æg og æggeblommer tilsættes roligt og lidt af gangen. Stop når massen er ensartet. Hvedemel og maizena blandes og sigtes ned i dejen, og vendes forsigtigt med revet citron skal og saft.
-Dej B: Ælt marcipan og sukker sammen med hænderne. Ælt smør i lidt af gangen. Når al smørret er æltet med, æltes æggene ligeledes i lidt af gangen.
Dej A og dej B vendes sammen og fordeles i formen. Bages ved 190 grader, midt i ovnen, indtil den er godt gylden og giver efter ved tryk. Bages ca 35 - 40 minutter. Afkøles.

Glasur:
Skallen rives af citronen og den skal lufttørrer, indtil kagen skal glaseres med glasur. Saften fra ½ citron, flormelissen og måske lidt vand røres i en kasserolle. Lun glasuren en anelse og fordel hurtigt på den afkølede citronmåne. Drys straks med den lufttørrede revne citronskal.

Velbekomme....

Kommentarer