Petit four ( Mette Blomsterberg - det søde liv )

Så har kæresten snart fødselsdag, og i den anledning skal vi holde brunch på dagen, og derfor synes jeg der skulle lidt kransekage halløj til. Jeg har lavet petit four og napoleonshatte, og det er jo min yndlingskage. Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den efter billederne.


Klar til en tur i ovnen....


Så skal de køle af inden chokoladen kommes på....


Det færdige resultat....

Petit four  ( Mette Blomsterberg - det søde liv )

ca 54 stk

500g Ren rå marcipan ( jeg brugte Odense marcipan )
100g pasteuriserede æggehvider
200g sukker

Pynt:

ristede, afskallede hasselnødder
smeltet chokolade

-Hasselnødder lægges på en pande og ristes ved høj varme, men hold nødderne i bevægelse heletiden, så de ikke brænder på. Tjek, når skallen begynder at løsne sig, så tages de fra varmen og skallerne gnides af, så  meget de kan, i et viskestykke. Det er ikke sikkert, at al skallen bliver fjernet, men det gør ikke noget. Hasselnødde smagen træder godt frem, når de er blevet ristet, det er kun en ekstra bonus.
Rør sukker og æggehvider sammen, så sukkeret bliver opløst - det bliver nok ikke helt opløst i æggehviderne, men jeg synes ikke, at den færdigblandede kransekagemasse, knaser af sukker bagefter.
Massen blandes med den revede marcipan og kommes i en sprøjtepose med stjernetylle nr 6 ( den er af plastik, men går ud fra, at størrelsen er den samme uanset materiale ). Kransekagemassen sprøjtes ud i petit four og de pyntes med hasselnøddekernerne.
Sættes i en 200 grader varm ovn i ca 12 minutter - alt efter hvor gyldne du ønsker dem.
Når de er afkølede, glaseres de med den smeltede chokolade.

Jeg sætter dem altid, efter afkøling, i fryseren, så stivner chokoladen hurtigere, når de glaseres.

Velbekomme....

Kommentarer

 1. Hold da op hvor ser de lækre ud.Skulle måske prøve en dag. Kram herfra

  SvarSlet
 2. Hejsa Fru Blå,

  Det synes jeg bestemt du skulle prøve og jeg er sikker på, at de får ben at gå på ;-) De smager nemlig rigtig godt ;-)

  Knus Rikke

  SvarSlet
 3. Rigtig god opskrift. Har lige bagt 2 portioner. Den ene med Odense chili/chokolade marcipan 300 g og 200 g alm marcipan. Den anden portion med 300g Odense lakrids marcipan og 200g alm marcipan. Tror det var godt jeg kom alm marcipan i ellers ville smagen være for gennemtrængende

  SvarSlet
 4. Hejsa Eva Barbara,
  Tusind tak fordi du skriver. Ja det er en rigtig skøn opskrift og så er den meget nem at arbejde med. Lyder spændende med chili/chokolade marcipan og med lakrids marcipan - lakrids smagen, synes jeg er rigtig dejlig, men den kan, som du skriver blive for gennemtrængende. Jeg tror, da at jeg skal afprøve med andet marcipan, end man plejer at bruge. Har du set den opskrift, på petit four/kransekage med lime - den så er dejlig frisk også den med appelsin - virkelig lækker.
  Tak igen fordi du skrev.

  Kram Rikke

  SvarSlet

Send en kommentar