Müslibar - AMA

Idag skulle vi med kærestens arbejde til Vejleløbet 2012 - det var en rute på små 3,4 km ca - og der var godt med både ned- og opstigninger, så sveden kom frem på panden. Mads-Emil var med i klapvognen og nød turen, mens både min kæreste og jeg skiftes til, at løbe med ham. Det var en hyggelig og flot tur. Bagefter skulle vi mødes ved Skyttehuset, som er en restaurant, der ligger ud til vandet og en smuk park. Der var faktisk manger dernede, men vi fandt i plads i læ, da det blæste en del og var overskyet. Jeg gik rundt med Mads-Emil på plænen, det meste af tiden, da han skulle ud og udforske omgivelserne, og legepladsen og se på de store børn spille fodbold. Imens hyggede kæresten sig, med sine kolleger og deres mænd/koner/kærester, og spiste og drak noget af det, som vi hver især havde taget med. Jeg havde blandt andet lavet müslibar, som jeg fandt på AMA´s hjemmeside. Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den efter billederne.


Mangler kun havregryn, ellers er det alle de tørre ingredienser....


Den kogende sukker/sirup/smør blanding....


Så er det blandet....


Mast godt ned i en aluform....


Efter en tur i ovnen....


Klar til skovtur eller som snack....Müslibar - AMA

ca. 24 stk - alt efter størrelse

100g margarine - fast
100g lys Agavesirup ( skulle være honning, men havde ikke noget )
100g rørsukker
200g havregryn
50g kokos ( i stedet for sesamfrø )
100g tørrede tranebær ( i stedet for rosiner og abrikoser )
50g solsikkekerner
30g hakkede mandler ( skulle have været 50g, men havde ikke flere )
70g hakkede hasselnøddekerner ( skulle kun være 50g, men i mangel af mandler, kom jeg flere i )
50g hakkede valnøddekerner

- Bring margarine, Agavesirup og rørsukker i kog til sukkeret er opløst. Tilsæt havregryn, start først med lidt og kom de andre ingredienser i og tilsæt derefter resten af havregrynene. Bland det godt med sukkermassen, og kom det i en lille bradepande ( ca. 28cm x 19 cm ) og beklæd med bagepapir. Jeg brugte en almindelig størrelse alufolie bakke. Tryk det godt sammen. Bag massen ved 150 grader i ca. 45 minutter, og lad den køle helt af i formen. Læg den derefter ud på et skærebrædt og skær den i den størrelse, du har lyst til, med en skarp kniv.
Kan opbevares i en tætsluttende kagedåse i nogle få dage, men er fryseegnet - jeg ved dog ikke hvorlænge.

Müslibaren kan evt. pensles med smeltet mørk chokolade, et tyndt lag, inden den er helt kølet af, men ikke varm. Når den så er helt afkølet, så skæres den i de ønskede stykker.
Du kan variere indholdet, alt efter hvad du selv kan lide og har lyst til, at eksperimentere med - så det er bare med, at komme igang. Alle mine paranteser, i ingredienslisten, bærer tydeligt præg af, at der roligt kan eksperimenteres.

Velbekomme....

Kommentarer