Nyt bed - Juni

Så er det igen ved, at være tid til, at få blogget lidt om haven. Der er sket lidt og nu er det ved, at se ud, som jeg gerne vil have det og til næste år, er det bare endnu mere frodigt, end i år. Jeg skriver lidt ved hvert billede, som følger herefter....


Jeg gravede de 4 Hortensia op, som jeg plantede her i bedet sidste år - de så bestemt ikke særlig glade ud og slet ikke efter den frost vi fik, da knopperne var begyndt at blive flotte og store.... De frøs og planterne har siden set lidt triste ud.
Bedet her er nu klar til, at blive plantet til igen....
Sådan ser bedet ud idag - fyldt op af smukke stauder, som giver terrassen fornemmelsen af det vilde mormor bed, som dog er organiseret. Jeg elsker det vilde udtryk, som stauderne giver og så kan jeg plukke af blomsterne og tage dem med indenfor i stuen - det er så dejligt. Farvevalget er helt i tråd med, det jeg søgte til bedet. Jeg elsker lilla og derfor skulle farverne være i den tone, let og elegant og det giver ro i det vilde bed.Fra højre der der Blåhat - ja den findes også i denne farve, men også i en blålilla farve. Den har lange lidt ranglede stængler og en utrolig smuk blomst.


Dernæst er der en Jakobstige - den er så fin i farven og så smuk i sin form, og den vil jeg glæde mig til, nyde i de kommende år. Så smukke 2-farvede blade, og det bryder med det lilla og grønne, så den gør det godt i bedet.


Så følger Katteurt - den er så elegant med sine lange stængler og de flot placerede lilla blomster, den giver et helt specielt udtryk i bedet og den giver en ro, selvom den fylder og er ranglet.


Derpå følger Due skabiose - en fin og helt enkelt plante, en lang stængel og en smuk blomst, som nærmest er placeret lige på toppen.

Efter Due skabiosen, komme endnu en Katteurt og en Jakobstige....Helt til venstre er der en Skabiose ( japansk vädd ) -  den er også meget smuk og enkel i sit udtryk og der giver også ro i bedet. Jeg kunne ikke finde andet på denne plante, end på wikipedia.


Det er hvad der lige er sket, på terrassefronten i år, men der er også sket ting og sager i haven - med blandt andet højbede og dyrelivet trives fint. Det vil I alt sammen så at se på et andet tidspunkt, men der går nok ikke så lang tid....

Nyd vejret som det er - vi kan alligevel ikke ændre det....

God sommer....


Kommentarer