Hjemmelavet is med nødder, chokolade og markroner ( Mette Blomsterberg )

Is er vel nok den mest almindelige, dessert man kan servere, og jeg synes bare, at de man køber, lidt smager af det samme allesammen, så derfor laver jeg min egen is - med hjælp fra Mette Blomsterberg. Det er hendes opskrift jeg bruger, som grundopskrift på is og så finder jeg på hvad der skal i. Jeg skriver opskriften efter alle billederne.Lækker chokolade....Hakkede hasselnødder....Knuste makroner....Ismassen....Topping....Ismassen med fyld....
Ismassen hældes i formen....Glattes ud....Vendt ud på fad....Lidt knuste makroner til pynt....Isen fra siden....Hjemmelavet is med nødder, chokolade og makroner ( Mette Blomsterberg )

1 dl pasteuriserede æggeblommer
50g sukker
3 dl piskefløde

Fyld:
100g grofthakket mørk chokolade ( 50g til 75g er rigeligt og hakket lidt finere end groft )
1 god håndfuld hasselnødder
2 gode håndfulde makroner ( de små )

-Forbered fyldet først, så det er klar til, at blive blandet i ismassen. Knus makronerne i hænderne. Hak chokoladen i mindre stykker. En god håndfuld hasselnødder, hakkes groft og ristes let af på en varm pande, og får lidt farve uden at brænde på. Jeg tilsatte en smule sukker for lige, at få lidt karamelisering på nødderne. Nødderne skal køle helt af før de bruges i ismassen. Imens kan du forberede isen.
Æggeblommer og sukker piskes til en tyk æggesnaps, med en håndmikser.  Piskefløden piskes til let skum. Bland nødder, chokolade og de knuste makroner - gem noget til at komme i formen. Jeg forede en franskbrødsform med bagepapir og kom noget af fyldet i bunden, for at de skal fungere som topping, når isen vendes ud på et fad. Du kan komme isen i lige præcis den form, du synes kunne være sjov.
Blande forsigtigt fyldet med æggesnapsen og vend det så forsigtigt i fløden. Kom ismassen i en form, foret med bagepapir, hvis du bruger en form der egner sig til det. Jeg bankede formen lidt mod bordet, så ismassen fordeler sig om toppingen i bunden, men bank ikke for hårdt og for længe, da fyldet så kan bankes mere til bunden.
Stilles i fryseren, gerne til næste dag - franskbrødsformen var god og isen var frosset efter ca 4 timer, eller hvis du gerne vil være i god tid, så lav den dagen før den skal spises.
Når isen er vendt ud på et fad, kan der pyntes med lidt flere knuste makroner eller chokolade eller der kan serveres en frugt coulis til, for at få lidt syre til den søde is.

Frugt coulis laves af blendet frugt - hvis jeg bruger frosne hindbær, bliver de lige kogt op inden og så kølet helt af igen, før de smages til med flormelis og bruges som tilbehør til sød is.

Velbekomme....

Det aller allerbedste ved denne is, er lige udover smagen, er at den ikke skal røres ved, når den først er kommet i fryseren og jeg har ikke været udsat for, at der er kommet is krystaller i.

Kommentarer