Jordbær/rabarber marmelade

Jeg har haft frosset jordbær og rabarber fra haven, og nu var det tid til, at få dem brugt til noget lækkert. Det er så dejligt, med nogle glas, af det skønne fra haven - et lille strejf af sommer. Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den....

Jordbær/rabarber marmelade

1½ kg jordbær
1½ kg rabarber
næsten 1 kg syltesukker - smag dig frem, når det hele bliver blandet i gryden.

- Kom frugten i en skål og blend den godt, så der ikke er hele bær/frugt - det kan du gøre, som du helst selv vil. Vær opmærksom på, at rabarbernes lange tråde, hænger fast i stavblenderen, men kan nemt tages ud igen - ihvertfald fra min. Når bærrene/frugten er blendet, hælder du syltesukker i - et halvt kilo, kan du godt starte med, og tænder for varmen. Rør sukkeret ud og smag til, når marmeladen er blevet varm - sådan gør jeg og jeg synes ikke, at smages ændre sig markant, når marmeladen er blevet kold.
Syltesukkeret er fra Dansukker og bagpå, kan du læse hvormeget sukker der skal i, til den ønskede mængde frugt eller bær - det er nemt.


Forberedelsen af marmeladeglas, skal foregår inden man laver marmeladen, da den skal hældes varm på glassene.

Velbekomme....Kommentarer