Grove burgerboller

Så er der næsten gået en måned, siden jeg var på bloggen sidst - og jeg beklager meget, der er ikke rigtig nogen undskyldning, udover at tiden vist bare flyver af sted. I løbet af ugen fik jeg bare lyst til, at få hjemmelavede burgere og hvorfor ikke forsøge, at bage bollerne selv. Jeg lurede på nettet og fandt denne opskrift hos madmedhjertet. Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den efter billederne....
Dejen delt og bollerne er trykket let flade....Efterhævet og penslet med æg og drysset med sesamfrø....Flot hævet under bagning....Set fra oven....


Grove burgerboller ( madmedhjertet ) 9 stk

50g gær
5 dl lunkent vand
2½ tsk rørsukker
1 tsk salt
2 æg
0,4 dl olie
150g groft rugmel
100g havregryn
500-550 g hvedemel

- Opløs gæren i det lunkne vand og kom rørsukker, salt, æg og olie i skålen og rør. Rør rugmel og havregryn ud heri. Rør hvedemel i efter behov og ælt godt igennem. Lad dejen hæve lunt i 1 time. Slå dejen ned og del den i 9 stykker, der rulles til boller. Bollerne sættes over på en bageplade med bagepapir, og trykkes flade, så de er 2 cm i højden og lad dem efterhæve ca 30 minutter. Pensl med æg og drys med sesamfrø. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 210 grader i ca 12 minutter, alt efter hvordan din ovn varmer.

I den oprindelige opskrift er der dej til 12 stk, men jeg fik 9 stk og de er ikke voldsomt store, men en god størrelse, du kan prøve dig frem og se hvad der passer dig bedst.

Disse burger boller er helt fantastiske og de er som burger boller skal være. De er bløde, luftige og lækre og så mætter de godt. Det er skønt med sådan en dejlig opskrift og det er ikke sidst gang jeg har bagt dem, det står helt fast. Håber også de bliver en succes for dig.

Tror også de kunne bruges i en skovturskurv, med lækker pålæg og salat som fyld - det skal afprøves, når vejret igen tillader, at hygge udenfor med tæppe og kølige drikke.

Velbekomme....

Kommentarer