Syndig chokoladecreme

Da jeg var lille lavede min mor, chokoladecreme, og det smagte bare så englene synger. Efter jeg  nu er blevet voksen, og selv har fået barn, så skal jeg da helt sikkert også lave chokoladecreme - kalder det bare syndig chokoladecreme, da jeg har ændret en smule på opskriften. Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den efter billederne....
Den varme chokolademasse røres....Æggemassen piskes hvid og luftig....


 
Hakkede hasselnødder ristes af på panden....
 
 


Knasende og velduftende hasselnødder....


Syndig chokoladecreme....Uhmmmm, klar til prøvesmagning....Syndig chokoladecreme ( Bettelaus )

ca. 500 ml ( svarende til 2½ glas af de franske marmeladeglas )

3 hele æg ( pasteuriserede )
175g sukker
ca. 50g vanillesukker, efter smag
150g margarine
50g kakaopulver
50g palmin
1 god håndfuld hasselnødder

-Start med at smelte margarine, palmin og kakaopulver i en gryde, ved svag varme - det må ikke koge. Når det er smeltet, sættes det til side, for at køle af. Hak imens hasselnødderne til små stykker, som kan ristes af på en varm pande. Rør rundt i hasselnødderne, da de nemt brænder på og det må de ikke. De skal lige brunes og straks tages af varmen og køle af.
Pisk æg, sukker og vanillesukker lyst og luftigt og bland med den afkølede kakaomasse og tilsæt den mængde hakkede hasselnødder du har lyst til, gem noget til pynt. Når det hele er blandet, hældes chokoladecremen på glas og sættes på køl.

Jeg ved ikke hvorlænge chokoladecremen kan holde sig på køl, men 2-3 uger kan den godt og sikkert mere, men jeg kan ikke give et bud ud over, de uger jeg har skrevet, da jeg selv har haft den til at stå så længe. Jeg er sikker på, at når der først er taget ''hul'' på glasset, så går der sjældent længe inden det er tømt - og børnene vil helt sikkert gerne give en hånd med.

Chokoladecremen, bliver ikke stiv af at stå på køl, men er smørbart. De ristede hasselnødder, giver en god smag i chokoladecremen og er knasende.

Velbekomme....

Kommentarer