Grovboller med rugmel

Så skulle der bages boller, men da vi samtidig skulle i værkstedet og virkelig rydde op, så kunne jeg jo ikke pludselig forsvinde, for at bage boller. Jeg fandt en lækker opskrift og bestemte mig for, at de sikkert godt kunne kold hæve.... ikke natten over, men så i hvertfald noget af dagen. Desuden lavede jeg dobbelt portion, men mængden af gær lod jeg være den samme. Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den, efter billederne....Dejen er fint hævet....
Bollerne er trillet....
De smagte præcist lige så godt, som de ser ud....
Og så lige et close-up....Grovboller med rugmel ( lisepaasu )

15 stk.

5 dl koldt vand
25g gær
2 spsk sukker
2 tsk salt
2 æg
150 g rugmel
4 spsk olie
100 g havregryn
500 g - 600 g hvedemel

-Opløs gær, salt og sukker i vandet. Bland æggene i. Tilsæt olie, rugmel og havregryn. Tilsæt hvedemelet, da dejen skal forblive smidig, skal du ikke tilsætte al hvedemelet på en gang. Æltes godt igennem, og stil på køl - jeg lod det stå i ca 6 timer. Del derefter dejen i det antal boller du ønsker, alt efter størrelse, men jeg fik 15 stk og de var ikke for store og ikke for små. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter. Pensl med mælk og bag bollerne i ca 15 minutter ved 200 grader. Ikke alle ovne er ens, så hold øje med bollerne, så de ikke bliver for mørke.

Rigtige lækre boller, som også sagtens kan spises dagen efter, bare de har været opbevaret i en pose. Jeg skal helt sikkert bage dem igen, da det er længe siden jeg har fået så lækre boller, uden at de bliver lidt tørre idet - de er go´e. Jeg er sikker på, at dejen kan holde sig nogle dage, så du har mulighed for, at lave nybagte boller weekenden over.
Hvis du ikke vil lade bollerne koldhæve, så laver du opskriften, som jeg har skrevet den, men tilsætter så bare 50 g gær. Lader bollerne hæve tildækket 1 time og følger derefter opskriften, med efterhævning i 30 minutter og bagning i ca 15 minutter ved 200 grader.

Velbekomme....Kommentarer