Deling af lagkagebunde

Hvor mangegange har man ikke stået der, med en kage, som man gerne vil have delt i lagkagebunde og ikke helt ved, hvordan man undgår at få dem skåret helt skæve, så har jeg et tip. Fremgangsmåden bliver beskrevet under hvert billede....Tag et langt stykke sytråd, som du kan bruge som ''kniv''. Find det sted på kagen, hvor du vil dele den i bunde - her bliver der 2 bunde af én kage. Kagen skal være helt afkølet, før man skærer bundene.
Kryds sytråden, og sørg for, at tråden stadig sidder rundt om kagen, så den bliver delt, som du har bestemt....
Det kan måske være lidt svært, at se, men her er tråden også krydset, og nu strammer du forsigtigt til. Forskær evt., med kniv, en lille ridse i kagen, hvor du vil have den delt, så sytråden bedre kan få fat....Hvis der er fyld i kagen, så som nødder eller stykker af chokolade, bør du være lidt forsigtigt, da sytråden ikke kan ''klippe'' fyldet over - men stille og roligt, så glider sytråden gennem kagen. Vupti, så står du med en kage delt i fine kagebunde.
Sørg også for, at holde sytråden i samme højde, når du strammer og skærer gennem kagen, det giver et fint resultat.
Hvis man skære kagebunde, med en kniv, kan der ofte hænge kage på kniven, som gør det mere vanskeligt, at få bundene pæne og ensartede.

Håber du har fået et lille fif, du kan bruge.

God fornøjelse....


Kommentarer

 1. Tak for rådet, det virkede fint! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa Hanne,

   Det var dejligt, at du kunne gøre brug af et af mine råd - jeg synes også det er nem måde, at få delt lagkagebunde på, som noglegange godt kan volde lidt problemer.

   Håber du vi besøge min blog igen,

   Med venlig hilsen

   Rikke L. Møller

   Slet
 2. Tak for rådet, det virkede fint! :-)

  SvarSlet

Send en kommentar