Grove pitabrød

Hjemme hos os elsker vi hjemmebagte pitabrød med lækkert fyld - og jeg bruger altid denne opskrift, da den giver nogle lækre, bløde og smagfulde pitabrød. Jeg skriver opskriften efter alle billederne....Dejen er blandet og klar til hævning....Pitabrødene klar til at blive bagt....Flot færdigbagt pitabrød....
Fint hulrum til alt det lækre....Uhmmmm, mums....Pitabrød med grahamsmel - Arla, Karolines køkken

Ca. 13 stk - alt efter den størrelse du vælger

50g gær
3 dl vand
3 dl mælk
1 tsk sukker
1 tsk groft salt
300g grahamsmel
550g hvedemel

- Rør gæren ud i lunkent vand og mælk ( lillefinger varmt ). Tilsæt de øvrige ingredienser - hold lidt af hvedemelet tilbage. Så dejen godt sammen. Dæk den med husholdningsfilm og stil den til hævning et lunt sted i ca 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt godt sammen. Tilsæt evt. resten af hvedemelet. Del dejen i de stykker du ønsker - prøv evt med en bolle og tryk den flad, for at se om den bliver, som du ønsker pitabrødet. De skal ca være 12 cm i diameter, men lav dem som du ønsker. Lad dem efterhæve på bagepapir i ca 10 minutter. Bag pitabrødene i ovnen ved 200 grader i ca 10 minutter.
Du kan evt lune pitabrødene og fylde dem med det du allerbedst kan lide.
Pitabrødene er fryseegnet.

Jeg lavede dobbelt portion, som den er beskrevet ovenfor, og der fik jeg 13 flotte pitabrød. Pitabrødene hæver godt i ovnen og der bliver et naturligt hulrum.


Velbekomme....

Kommentarer