Bounty cupcakes

Vi skulle have gæster og jeg ville derfor lave lidt lækkert til dessert/kaffe. Jeg havde fået en dejlig bog af min kæreste og den hedder: Hello cupcake og er lavet af Leila Lindholm. Den er rigtig god og fyldt med lækre sager og jeg skulle da lige lave noget derfra. Jeg skriver opskriften efter alle billederne....Ristede kokosmel på panden....Dejen laves....Chokoladen smeltes....Den smeltede chokolade kommes i dejen....Bounty skæres over....


1/3 Bounty kommes i hver muffin....En lille klat dej lægges over Bounty stykket....Den færdigbagte muffin....Chokolade hakkes til overtrækket....Overtrækket er færdigt....Klar til at spise uhmmmm....Bounty cupcakes ( Hello Cupcake )

12 stk.

100g kokosmel
100g god mørk chokolade ( 70% )
2 æg
150g sukker
1½ tsk vanillesukker
250g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1 nip salt
100g smør
3/4 dl kokosmælk
2½ spsk god kakao
4 spsk stærk kaffe ( mere eller mindre efter din smag - kan også udelades )
1½ tsk Malibu ( jeg udelod det, da der også var børn der skulle smage kagerne )
4 Bounty chokoladebarer ( hver skåret i 3 stykker )

Bounty Cremeglasur

250g god mørk chokolade ( 70%)
1½ dl piskefløde
2 spsk honning
1 nip havsalt
1 spsk smør
100g flødeost

Pynt: Kokosmel


-Tænd ovnen på 175 grader. Rist kokosmel gyldent på en tør pande. Hal chokoladen groft, og smelt dem i en skål over vandbad. Pisk æg, sukker og vanillesukker hvidt og skummende. Rør hvedemel, bagepulver og salt sammen, og vend det i æggemassen. Smelt smør, tilsæt kokosmælk og bland det i dejen. Tilsæt den smeltede chokolade, kokosmel, kakao, kaffe og Malibu.
Put papirforme i en muffinform, og fyld dem 2/3 med dejen. Skær hver Bounty bar i 3 stykker ( oprindelig skulle der en halv Bounty i hver kage, men det synes jeg blev for meget ), og stik et stykke ned i hver cupcake. Bag kagerne midt i ovnen i ca 12 minutter. Lad dem køle af.

Bounty cremeglasur:

Hak chokoladen fint ( kan gøres i en blender ). Kog piskefløde, honning og salt og hæld det over chokoladen, imens du rører i det. Tilsæt smør og flødeost, og bland med elpisker ( det kan gøres i blenderen på pulsfunktionen eller skiftevis tænd og sluk for den ). Vær forsigtig. Glasuren skal kun lige samle sig. Hvis du blender eller pisker for meget, så skiller den. Smør glasuren på kagen og pynt med kokosmel.

Jeg synes glasuren var lidt flydende, og tror at den ville have godt af, at komme et smut i køleskabet før brug.
Det er en rigtig chokoladebombe og den er fyldig, både i smagen og i sig selv. Hvis du er helt tosset med Bounty, så er det helt fint, at komme en halv Bounty i hver kage, men den fylder meget og derfor delte jeg også hver Bounty i 3 dele, og det var rigtig lækkert.
Fik desværre ikke taget et billede af en halveret kage, da de hurtigt var spist - hvilket jo også var helt fint.


Velbekomme....

 
Kommentarer