Frugtsalat med råcreme

Frisk frugtsalat er altid et hit også her om sommeren, hvor temperaturen indbyder til en let dessert eller snack. Jeg skriver opskriften efter billederne....Frugten er skåret i passende stykker....Råcremen er blandet og klar....Chokoladen er hakket....Det hele er blandet og klar til servering....Frugtsalat med råcreme

Bananer
Pærer
Nektariner
Vindruer
Æbler
Mælkechokolade
Vanille, både korn fra en frisk og vanillesukker, efter smag

Råcreme ( Karolines )

2 æggeblommer fra pasteuriserede æg
1 spsk. sukker
1½ dl piskefløde

-Alle frugterne, jeg brugte frisk frugt, skæres i passende stykker og blandes i en skål eller et fad. Chokoladen hakkes i ikke for små stykker. Råcremen laves ved, at piske æggeblommer og sukker tykt og skummende, det vendes forsigtigt i den piskede flødeskum, som igen vendes i alle frugtstykkerne. Chokoladen vendes med i og brug evt. lidt chokolade til pynt.

Dejlig frisk og sammensætningen af frugt, kan jo varieres i det uendelige og alt efter hvad man kan lide. Chokoladen kan også varieres, om man ønsker knas, orange smag eller bare helt almindeligt mørkt eller ønsker mælkechokolade eller endda hvid chokolade.

Man behøver ikke bruge frisk frugt, frugt på dåse kan også sagtens bruges, men jeg synes næsten, at det ville være synd, at bruge dåsefrugten, nu det bugner af frisk lækker frugt alle vegne.
Råcremen kan også varieres med brugen af skyr eller cremefraiche i stedet for flødeskum, hvis man ønsker en lidt mere mager udgave - det behøver smagen ikke blive ringere af.


Velbekomme....Kommentarer