Grove pølsehorn

Der er jo ikke noget som en tur på vandet, når vejret viser sig fra sin allerbedste side og så skal der pakkes en fin madkurv og så afsted. Jeg har en gammel opskrift på pølsehorn, og jeg valgte at tilsætte groft mel i stedet for hvedemel, så giver det lidt ekstra fylde og smag. Jeg skriver opskriften efter billederne.


Dejen er hævet og klar til udrulning....Rullet ud til en ''pandekage'' og klar til at blive skåret....Skåret i 4 stykker og smurt med ketchup....En pølse er rullet ind i dejen....Bagte og klar til spisning....Grove pølsehorn ca. 32 stk.

650 g grahamsmel eller alm hvedemel
150 g flydende smør
3 dl mælk
50 g gær
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
2 æg
16 pølser

-Mælken lunes og gæren opløses heri, tilsæt salt, sukker og flydende smør. Melet kommes i et fad, mælkeblandingen kommes heri og røres let, æggene tilsættes og det hele blandes til en smidig dej. Stilles til hævning i 15 min. eller mere. Dejen deles i 4 dele og hver del rulles ud til en flad ''pandekage'', som igen deles i 8 stykker. Læg ½ pølse på hver trekant - rulles sammen, efterhæver 15 minutter. Pensl med æg og drys med f.eks. sesamfrø og bages ca. 15 minutter ved 250 grader.

Det er en let lille snack, at tage med i madkurven og børnene elsker det - og det grovemel og sesamfrøene, de giver en rigtig god smag til hornene.

Velbekomme....


Kommentarer