Kartoffelsalat med æbler og nødder

Når vi skal på tur eller ud og sejle, så elsker jeg at lave en lækker madpakke, som vi kan spise på turen. Denne gang fandt jeg en skøn opskrift på kartoffelsalat, som var nem at tilberede og som viste sig, var rigtig lækker og smagte helt fantastisk. Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den efter billederne....Kogte og kolde kartofler...De sprøde ingredienser....Stegte kyllingestykker....Dressingen....Den færdige kartoffelsalat....Kartoffelsalat med æbler og nødder ( Boligliv )

800g vaskede kartofler
2 æbler
1 rødløg
saltede peanuts, efter behag
1 god håndfuld purløg
1 lille håndfuld hvidløgspurløg
 kyllingefileter, efter behag
250g skyr
1 spsk. mayonnaise
1 spsk. stærk sennep
salt og peber

-Kog kartoflerne i 12 minutter til de er lige netop møre og afkøl dem. Skær kyllingefileterne i mindre stykker og steg dem på panden og krydr med salt og peber, og afkøl dem.
Skær æblerne i kvarte og fjern kernehuset. Skær løget i fine tern og æblerne i mundrette stykker. Hak nødderne.
Skyl og hak krydderurterne. Rør skyr med mayonnaise og sennep og 2/3 af krydderurterne. Smag til med salt og peber og vend med kartoflerne og kyllingestykkerne, vend dernæst æbler, løg og nødder i kartoffelsalaten. Drys resten af krydderurterne over kartoffel inden servering.

Da vi skulle bruge kartoffelsalaten til en madkurv, som var nem at tage med, var mættende og samtidig kunne spises, som den var, så tilsatte jeg kyllingestykker, for at få det til en hel middag i ét.
Det fungere rigtig godt og den er bare så skøn - der kan spises groft brød til, hvis man synes. Opskriften kan laves som man vil, og den er vejledende, så hvis man har lyst til mere dressing, mere kylling eller flere kartofler, så laver man bare tilsvarende mere, det hele skal smages til og dér kan man jo få justeret på mængderne på ingredienserne.
Retten er nem, at pakke ned i en plastikbøtte, lægge køleelementer om, og så er det bare om at komme ud i det blå og nyde sommeren....


Velbekomme....

Kommentarer