Mazarinkage med marcipan

Jeg elsker marcipan, som i virkelig elsker.... og derfor ville jeg gerne bage en lækker kage med, ja marcipan og tænkte derfor på mazarinkage, med den rigtige smag af marcipan og ikke med mandel essens. Jeg fandt en opskrift, som jeg synes lød lækker og jeg skriver opskriften efter billederne....Lækker revet marcipan....Flere ingredienser til dejen....Dejen æltet og klar til de våde ingredienser....Dejen er rørt og klar....Dejen er kommet i formen, glattet og klar til at blive bagt....Færdigbagt og duftende....Afkølet og klar til pynt....Pyntet med smeltet chokolade og mere revet marcipan....Et fint stykke mazarinkage med marcipan....Mazarinkage med marcipan  ( Maden i mit liv )

300 g revet marcipan
50 g hvedemel
100 g smør
100 g sukker
kornene af 1 stang vanille
2 tsk. bagepulver
4 sammenpiskede æg

100 g mørk chokolade til overtræk af kagen - eller hvor meget du har lyst til
revet marcipan til pynt


- Bland marcipan, mel, smør, sukker, vanillekorn og bagepulver i en skål og ælt dejen sammen. Ligesom ved mørdej, vil varmen fra hænderne får smør og marcipan til at smelte sammen og gøre dejen våd. Tilsæt de sammenpiskede æg og ælt videre til en våd og flydende dej.
For en springform, 22 cm i diameter, med bagepapir eller smør en form og drys med sukker. Fordel dejen heri og bage den ved 175 grader i 30-35  minutter, til kagen er gennembagt. Lad kagen køle lidt i formen og vend den derefter ud på en rist, og lad den køle helt af. Smelt chokoladen overvandbad og fordel over kagen og pynt med revet marcipan. Lad chokoladen stivne og server kagen.

Inden kagen var færdig, prikkede jeg i den med en strikkepind, for at tjekke om den snart var færdig og det resulterede desværre i, at den faldt sammen på midten, så næste gang lader jeg den stå i alle 35 minutter, for den manglede ikke meget, men det var nok. Jeg er sikker på, at din kage bliver helt perfekt. Jeg bagte den i min springform, selvom ideen med en smurt form drysset med sukker, helt sikkert ville falde i min smag, men havde ikke lige en anden form ved hånden.

Jeg pyntede med revet marcipan og det behøver man ikke, men det pynter da fint, selvom kagen uden marcipan og så er ret flot og enkel.


Velbekomme....

Kommentarer