Snegle med nødderemonce

I lørdags skulle mine forældre komme forbi til en kop kaffe og lidt hjemmebag. Jeg havde set denne opskrift, på nyhedsbrevet jeg modtager, fra Boligliv og den skulle det være. Inden da, skulle jeg med løbeklubben ud på lørdagsturen og den endte med, at jeg faldt og det gik desværre ud over højre hånd, som i tilgift fik en kraftig forstuvning.... Jeg fik kæresten til, at ordne det praktiske med at lave dej og da mine forældre kom, så rullede min mor dejen ud, smurte med remonce og jeg kunne jo bare kigge på og ømme mig, med en ispose om hånden. Dejlig løbetur med en træls afslutning. Det eneste billede der blev taget af disse vidunderlige snegle er dette og jeg skriver opskriften, som jeg lavede den lige bagefter....Friskbagte og velduftende....Snegle med nødderemonce ( Boligliv )

100g smør
2 dl mælk
50g gær
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
2 tsk. kardemomme
2 æg
2 bananer
ca. 700g hvedemel

Nødderemonce

150g blødt smør
80g brun farin
2 tsk. kanel
75g nødder

Pynt:

100g mørk chokolade
hasselnøddeflager

-Smelt smørret i en gryde og lun mælken deri. Væsken skal kun være fingervarm. Hæld væsken i en skål, og smuldr gæren heri. Tilsæt sukker, salt, kardemomme, æg og moste bananer. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Den skal helst være lidt klistret end for tung af mel. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Rør smør og brun farin, kanel og hakkede nødder til en remonce.
Rul dejen ud til en stor firkant ca. 40x40 cm. Smør fyldet på dejen, og rul forsigtigt sammen som til en roulade. Skær dejen ud i 12 snegle - jeg fik ca. 20 stk. Læg sneglene på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve ca. 15 minutter.
Tænd ovnen på 180 grader. Pensl sneglene med æggeblomme - det undlod jeg - og bag i 15-20 minutter. Afkøl sneglene. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og dekorer sneglene med hasselnøddeflager.

Virkelig skønne snegle og remoncen laver ligesom en sprød skorpe og det er bare så lækkert. Meget velsmagende og ekstra skønne, når de serveres lune.


Velbekomme....

Kommentarer