Pærekage med marcipan

Jeg havde nogle pærer liggende i køleskabet, og i starten var de grønne, hårde og lidt sure, at spise, men nu havde de forvandlet sig til gule og søde pærer, og de skulle bruges i en kage. Jeg lurede lidt rundt og fandt denne skønne kage. Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den efter billederne....


Først det færdige resultat og derefter trin for trin....Friske pærer til kagen....De tørre ingredienser....Revet marcipan....Reven skal fra citron....Dejen er blandet....Dejen er fyldt i formen....Kagen friskbagt og velduftende....Et stykke saftig og frisk pærekage....Pærekage med marcipan - Arla

4 modne pærer
1 spsk. friskpresset citronsaft
250g blødt smør
300g sukker
3 æg
375g hvedemel
1 spsk. bagepulver
1 tsk. stødt kardemomme
1/4 liter mælk
200g reven marcipan
1 tsk. fintrevet citronskal ( usprøjtet )
3 spsk. perlesukker

-Skræl pærerne, skær dem i kvarte, fjern blomst, stilk og kernehus. Skær pærerene i stykker ca. 2x2 cm og vend dem straks i citronsaft. Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen til den bliver let og luftig. Bland mel, bagepulver og kardemomme. Vend det ( drysset gennem en sigte ) i smørblandingen, skiftevis med mælken. Vend marcipan, og dernæst pærestykker, citronsaft og -skal. Beklæd en bradepande ( 22x32 ) med bagepapir og fordel dejen heri. Drys overfladen med sukker og bag kagen midt i ovnen, ca. 45 minutter ved 175 grader. Løft kagen forsigtigt ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en rist.

Du kan sagtens bruge pærer fra dåse i denne opskrift. Størrelsen på bradepanden 22x32, er den størrelse som jeg har hjemme og den der bliver brugt i opskriften er 3x30x37 og giver derved en fladere kage. Bagetiden er derfor heller ikke den samme.
Jeg brugte perlesukker til at komme på kagen, da jeg synes det giver den sprødeste skorpe, i forhold til almindeligt sukker, som godt kan blive brændt.
Da jeg elsker marcipan, så kunne jeg godt finde på, at tilsætte 300g marcipan, i stedet for de 200g som opskriften lyder på.

En rigtig dejlig kage, der er frisk, sød, svampet og let - den er fantastisk til alle anledninger.Velbekomme....


 
Kommentarer