Bradepandekage med æbler

Efter alt for lang tid væk fra bloggen, er jeg tilbage igen - har en del indlæg og billeder, som jeg skal have gjort noget ved..... I mellemtiden har jeg så fået lavet nogle dejlige kager og kreative ting, som jeg vil vise her på bloggen, når jeg kommer så langt.
Nu vil jeg skrive opskriften på en kage, jeg har hentet inspiration ved hos Mullehuset og her kommer billederne....Det skønne og velsmagende resultat....
Dejen i en bradepande....Et æble skal der til....Æblerne passer perfekt i formen....En klat yndlingssyltetøj i hvert æblehul....Vanille og sukker drysses over....Kagen er færdigbagt....Uhmmmm, svampet og lækker....Bradepandekage med æbler ( Mullehuset )

300g smør
225g sukker
4 æg
500g hvedemel
6 tsk. bagepulver
1 dl mælk
4-5 æbler, alt efter størrelsen
hindbærmarmelade
2 spsk. sukker og 1 tsk. vanille, blandes og drysses over kagen

-Skæl og skær æblerne i skiver. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn. Pisk det bløde smør med sukker. Pisk et æg i ad gangen. Mel og bagepulver blandes og røres i dejen skiftevis med mælken. Hæld dejen i en bradepande med bagepapir. Læg æbleskiverne på enkeltvis og drys med sukker/vanille blandingen.
Kagen bages i 45 minutter til 1 time - tjek med en strikkepind og læg evt. folie over kagen, hvis du synes den bliver for mørk.

Jeg bagte min kage i en form på ca. 22x32 cm og er måske lidt mindre end den Mullehuset har brugt, kan jeg tænke mig, da hun kun har bagt sin kage i 30 minutter. Mener også, at hun halverede sine ingredienser, så portionen ikke blev så stor.

Kagen er rigtig lækker og dejlig svampet, og skorpen er sprød pga. sukker/vanille drysset.


Velbekomme....


Kommentarer