Kransekagetop

Nytårsaften, skulle jeg stå for, at lave kransekage - til sidste nytårsaften lavede jeg kransekagestykker - men til denne nytårsaften ville jeg prøve, at lave en kransekagetop. Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den efter billederne og godt nytår....



Godt nytår....



Det færdige resultat....



Marcipan....



Pasteuriserede æggehvider og flormelis....



Den færdige kransekagemasse....



300g af massen rulles ud til en 80 cm pølse....



Stykkerne er trykket lidt, så der dannes en trekant....



Alle stykkerne klar til bagning....



Bagte og der er kommet chokolade på den ene halvdel af hver ring....



Pasteuriseret æggehvide og flormelis til dekoration....


 
Konsistensen på dekorationsmassen....
 
 

Jeg kom massen i en engangssprøjtepose og klippede et lille hul....



Den nederste bund ''limes'' fast i tallerkenen, med lidt dekorationsmasse....



Nederste ring er pyntet....


Lidt ''lim'' og er nu klar til næste ring....



Kransekagen er færdig og klar til servering....



Kransekagetop - Mette Blomsterberg

1 kg ren rå marcipan
300g flormelis
80g pasteuriserede æggehvider

Glasur:
75g flormelis
ca. 30g pasteuriserede æggehvider

- Marcipan og flormelis blandes i køkkenmaskine og æggehviderne tilsættes list efter lidt - jeg brugte det hele. Blandes godt og kommes i en plasticpose og lægges på køl, mindst i 2 timer og gerne til dagen efter. Den afkølede kransekagemasse vejes af i portioner af 300g og trilles til 80 cm lange jævne pølser. De skæres ud i 8, 10, 12, 14, 16cm osv. til al kransekagemassen er opbrugt - husk en kugle til toppen - jeg brugte 4 cm af kransekagemassen, og trillede til en kugle og den passede perfekt til toppen. Den del af de opmålte ''pølser'', som vender ind mod dig selv, trykkes let, så der dannes en blød trekant. Hver opmålt stang, lukkes sammen til oprejste ringe, som sættes på en bageplade med bagepapir. Slut med at trykke alle ringene plane, med et stykke bagepapir med en bageplade over, pres ganske let og fjern bageplade og bagepapir igen. Bages ved 200 grader i 10-12 minutter, men hold godt øje med ringene, så de ikke bliver for mørke, det går ret stærkt.

Til glasuren piskes flormelis og æggehviderne, til det bliver lyst og luftigt - det er færdigt, når det ikke flyder sammen, når piskningen stoppes - jeg piskede den i min. 5 minutter, men det er også afhængig af hvor hurtigt der piskes. Den færdige glasur, kommes i et cornet, som laves af et stykke bagepapir - jeg kom det i en engangssprøjtepose og klippede et passende hul. Klip hellere for lille et hul, til at starte med, det kan altid laves større.... Sprøjt de karakteristiske glasur tunger på og byg kransekagetoppen op. Lad den færdige kransekage top tørre ved stuetemperatur i et par timer, inden den dækkes med plastik, hvis den skal holde til en af de efterfølgende dage. Pynt gerne festligt, alt efter hvilken lejlighed, den skal bruges til.



Velbekomme....



 

 










Kommentarer