Gryderet med kylling og grønt

Nu er det vist på tide, at jeg ligesom kommer lidt i gang igen, det er ved at være alt for lang tid siden. Jeg vil gerne dele en dejlig og meget nem opskrift med jer, som smager rigtig lækkert og kan strække til et par dage - i hvert fald hos os. Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den, efter alle billederne....Den færdige ret....Grøntsagerne forberedes og skæres i passende stykker, og det kan varieres i det uendelige....Finthakkede løg og knust hvidløg svitses af på en varm pande med fedtstof....Hakket kyllingekød kommes på panden og mases lidt med en grydeske, så det smuldrer....Grøntsagerne tilsættes og steges med....Der er tilsat kokosmælk og hakkede tomater....Kan serveres med ris eller pasta....
Gryderet med kylling og grønt ( Bettelaus )

2 store løg, skæres i små stykker
2 fed hvidløg, knust
500g  hakket kyllingefars
1 courgette
2 snackpeber
1 dåse kokosmælk
1 dåse hakkede tomater
1 stor eller 2 små dåser koncentreret tomatpure

- Forbered grøntsagerne, så de er lige til, at komme på panden. De skal være i passende stykker, så de ikke tager så lang tid, at tilberede. Skær løget i små tern og svits dem på panden med 2 fed knuste hvidløg - lad det tage en smule farve. Tilsæt kyllingefarsen og smulder det på panden med bagsiden af en grydeske - så smuldrer det som oksefars - og lad det stege med løg og hvidløg. Tilsæt grøntsagerne og lad dem stege med 5 minutters tid eller til de bliver lidt møre, alt efter hvilke grøntsager du har valgt og mængden af dem.
De hårde grøntsager skal stege med lidt længere end de knapt så hårde. Tilsæt kokosmælk, hakkede tomater og tomatpure og smag retten til med salt og peber. Hvis du ønsker et ekstra pift, så kan chili ikke skade, bare det ikke bliver for stærkt. Lad retten småkoge, indtil alle grøntsagerne er let møre, det gør ikke noget hvis der er lidt bid i dem, det gør det kun ekstra lækkert synes jeg.
Retten kan laves med kogt ris, som tilbehør eller pasta, jeg foretrækker ris, men det er helt op til dig.
Der kan også varmes flutes til retten.

Jeg har brugt mange forskellige grøntsager til retten, som f.eks.. courgetter, spidskål i tynde skiver, rosenkål skåret i kvarte, gulerødder, blandet frost grønt og så videre - der er ingen grænser for, hvad der kan bruges.
Det kan også bruges forskellige former for kød i retten, som f.eks. kyllingetern, kyllingefars, kyllingekød i strimler, oksekødstern, oksefars, svinekød i tern eller den kan laves helt vegetarisk og for at få nogle proteiner, kan der tilsættes champignon, da de indeholder meget protein.


Velbekomme....Kommentarer