Kanelkage

Nu er jeg endelig tilbage efter en alt for lang pause - tiden går, når man er i godt selskab, og det har jeg været med familien og hygget, for det har vi og der ligger en del indlæg, som jeg altså nok skal få lagt på bloggen.
Jeg lægger ud med en, i vores familie, klassiker, som man aldrig går fejl af og så er den super nem at lave. Jeg skriver opskriften efter billederne....


Det færdige resultat.....uhmmmBradepanden og det manglende stykke....Kanelkage (bradepande, den fra ovnen)

250g margarine (jeg brugte det flydende margarine)
800g sukker (mindre kan også lade sig gøre)
1 liter kærnemælk
800g hvedemel
4 tsk. natron
8 tsk. stødt kanel

Glasur:

500g flormelis
3-4 spsk. kakaopulver
5 spsk. kokosmel
kogende vand til at røre glasuren med

Før du går i gang, find en god stor skål, da dette er en meget stor portion.

-Margarine og sukker piskes godt sammen og kærnemælken hæles i lidt efter lidt. Hvedemel, kanel og natron sigtes derefter i lidt af gangen, og det røres grundigt sammen, og hældes derefter i en stor bradepande, som er beklædt med bagepapir.
Bages ved 200 grader i almindelig ovn og ved 185 grader i varmluftsovn i ca. 30 minutter.

Når kagen er afkølet, røres glasuren sammen og fordeles over hele kagen. Jeg laver glasuren, så den er lind, men dog smørbar og smører den ud på en let lun kage.

Der er flere forskellige muligheder for, at lave en god glasur, jeg laver dog altid den traditionelle og synes den fungere fint med kokosmel i. Du kan også tilsætte nogle teskeer pulverkaffe til glasuren, og røre den sammen med flormelis, kakao og kokosmel - det giver også en rigtig dejlig smag, hvis man godt kan lide smagen af kaffe.


Velbekomme....
Kommentarer